Dan u jaknama

Problemi s grijanjem u riječkom vrtiću “Veseljko”: Djeca se smrzavaju u – jaknama

Ingrid Šestan Kučić

Zbog loše izolacije centralno grijanje ne može zagrijati vrtić / snimio V. KARUZA

Zbog loše izolacije centralno grijanje ne može zagrijati vrtić / snimio V. KARUZA

Djeca se cijeli dan smrzavala u vrtiću. Nakon uvođenja novih grijalica, problem bi trebao biti riješen



RIJEKA – Polaznici Podcentra Veseljko Dječjeg vrtića Rijeka od početka ovog tjedna u vrtiću borave u jaknama, jer je zbog iznimno niskih temperatura sustav grijanja podbacio. Prema riječima jedne od majki predškolca iz Veseljka roditelje nije nitko obavijestio da se djeca u vrtiću smrzavaju, a činjenicu da se radi o predškolskom objektu koji ima problema sa zagrijavanjem potvrđuje i ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin.


– Riječ je o montažnom objektu koji ima centralno grijanja te klimatizaciju, no s obzirom na to da je cijela južna strana vrtića ostakljena, objekt se teže zagrijava. Čim smo uočili da postoji problem sa zagrijavanjem, pozvali smo službe za održavanje grijanja i jučer su oba sustava grijanja pregledana. Utvrđeno je da i centralno grijanje i klimatizacija rade normalno, no s obzirom na lošu izolaciju ne uspijevaju dovoljno zagrijati prostor. Poduzimamo sve da riješimo problem grijanja i spremni smo uvesti i treći izvor energije, tako da smo jučer nabavili grijalice na struju – kaže ravnateljica.


Dodajući kako se stari montažni objekti teže zagrijavaju zbog loše izolacije, Guštin ističe da je upravo Podcentar Veseljko na popisu vrtića za koje je ove godine predviđena energetska obnova fasade.




– Jedan od savjeta koji smo dobili je i da grijanje ostane raditi cijelu noć, a iako je to rizik i to smo pokušali, međutim za sada nije ni to pomoglo. Vjerujemo da će danas nakon uvođenja novih grijalica problem biti riješen – zaključuje Guštin.