Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Udruga 'Pegaz'

foto ProŠIRI Vidike okupio 43 učenika volontera: Čistili, opremali konje, sve što treba

Udruga Pegaz – tijekom jedne godine ostvareno 4.058 volonterskih sati / Snimio Vedran KARUZA
Udruga Pegaz – tijekom jedne godine ostvareno 4.058 volonterskih sati / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 15. rujan 2018. u 7:33 2018-09-15T07:33:01+02:00

Učenici volonteri koji sudjeluju u projektu do sada su imali prilike sudjelovati u višednevnim volonterskim kampovima u Rijeci i Šibeniku s ukupno 29 sudionika, a u sve tri županije čiji su učenici uključeni u projekt održano je i sedam predstavljanja volonterskog programa

RIJEKA  Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja »Pegaz« predstavila je jučer dosadašnje rezultate projekta »ProŠIRI Vidike« koji se provodi već godinu dana i do sada je okupio ukupno 43 volontera.

Riječ je o dvogodišnjem projektu koji s 1,1 milijun kuna financira Europski socijalni fond, a nositelj je Udruga »Pegaz«, dok su partneri Prva sušačka hrvatska gimnazija, Ekonomska škola Mije Mirkovića, Konjički klub Kolan Šibenik, Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac Šibenik, Konjički klub Eohippus Vinkovci te Gimanzija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci.

udruga Pegaz, ProŠIRI Vidike, Snimio Vedran KARUZA

Cilj projekta je okupljanje mladih oko zajedničkih interesa te približavanje i popularizacija volonterstva kod ciljane skupine učenika srednjih škola radi razvoja njihovih kompetencija i vještina.

Učenici volonteri koji sudjeluju u projektu do sada su imali prilike sudjelovati u višednevnim volonterskim kampovima u Rijeci i Šibeniku s ukupno 29 sudionika, a u sve tri županije čiji su učenici uključeni u projekt održano je i sedam predstavljanja volonterskog programa.

Od lipnja prošle godine, kada je krenuo projekt, do danas ostvareno je 4.058 volonterskih sati, a dio tih sati odradili su i Tarik Skočić te Mirna Radić, maturanti Prve sušačke hrvatske gimnazije. Oboje su se u projekt uključili prije godinu dana i od tada redovito dolaze u Udrugu Pegaz.

Tarik Skočić, Mirna Radić, udruga Pegaz, ProŠIRI Vidike, Snimio Vedran KARUZA

– Jednom riječju radimo svašta, od uređenja eksterijera pa do čišćenja i opremanja konja. Sve ono što nam se kaže. Volontiranje u Pegazu je jedno pozitivno iskustvo i nastavit ćemo dolaziti i dalje, kažu Mirna i Filip.

Rad u Udruzi Pegaz za oboje je prvi susret s kontinuiranim volonterskim radom, jer kako navode, do sada su volontirali samo na raznim manifestacijama.

udruga Pegaz, ProŠIRI Vidike, Snimio Vedran KARUZA

Udruga Pegaz, konji, terapijski konji, ProŠIRI Vidike

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.