Komadina uručio ključeve

Primorsko-goranska županija nabavila deseti kombi za prijevoz učenika Gorskog kotara

Hina

Foto NL

Foto NL

Nabava tog vozila stajala je oko 200.000 kuna, a postupak je provela sama škola u suradnji sa županijom



ČABAR – Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina uručio je u četvrtak ravnatelju Osnovne škole Petra Zrinskog u Čabru Ivanu Kvesiću ključeve novoga, desetog kombija za prijevoz učenika, koje je županija nabavila za škole na području Gorskog kotara od 2002. godine i za koje je izdvojila oko tri milijuna kuna.


 Primorsko-goranska županija tako nastoji riješiti slabu prometnu povezanost i veliku udaljenost mjesta u Gorskom kotaru te djeci omogućiti dolazak u školu.  U školskoj 2015./2016. godini u Osnovnu školu Petra Zrinskog u Čabru kombijem se prevozi 46 učenika u tri škole. U Matičnu školu u Čabru prevozi se 15 učenika iz dva prometna smjera, Plešce-Čabar i Gorači-Čabar, u Područnu školu Tršće prevozi se 18 učenika, a u Područnu školu Gerovo 13 učenika.


 Nabava tog vozila stajala je oko 200.000 kuna, a postupak je provela sama škola u suradnji sa županijom.


 Župan Zlatko Komadina rekao je kako je obveza prevoziti djecu u školu u takvim seoskim područjima te da je županija odlučila to obavljati nabavom kombija za svaku školu, a ne javnim prijevozom. “Nije isto živjeti ovdje i u Rijeci ili Zagrebu, posebno u zimskim uvjetima”, istaknuo je.