Europska medijska regata

Press Fiumanka: Novolistovska posada pobjednica u konkurenciji Fareastova

P. N.

Novolistovsku posadu su sačinjavali Marin Lovrović mlađi, Goran Drenjak, Sergej Drechsler, Janko Rodin te dvije dame – Andrea Marić i Danijela Bauk / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Novolistovsku posadu su sačinjavali Marin Lovrović mlađi, Goran Drenjak, Sergej Drechsler, Janko Rodin te dvije dame – Andrea Marić i Danijela Bauk / Snimio Damir ŠKOMRLJ

U konkurenciji Fareastova uvjerljivu pobjedu odnio je Novi list, što je najavljeno već u petak uspjehom u prvom od dva plova



RIJEKA Novi list je od početka uključen u projekt Fiumanke, još na prvom izdanju 2000. godine imao je svoje predstavnike pod jedrima.


Naravno da je od pokretanja Press Fiumanke prije desetak godina redovito sudjelovao sa svojom posadom, a od 2013. godine logo Novog lista uvijek stoji na jedru u sklopu Europske medijske regate.


Puno puta je posada našeg lista bila blizu vrha, ali danas je napokon uspjela doći na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja…




Peto izdanje Europske medijske regate ponudilo je natjecanje na dvjema vrstama jedrilica – već uobičajenim ACI-jevim Jeanneau One Design 35 i novim Fareast 28 R koje su premijeru imale upravo na ovogodišnjoj Fiumanki.


Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ



U konkurenciji Fareastova uvjerljivu pobjedu odnio je Novi list, što je najavljeno već u petak uspjehom u prvom od dva plova.


Danas dvojbi nije bilo, novolistovska posada prva je prošla ciljem u riječkoj luci nakon plovidbe do Kostrene i natrag te nadmašila najbliže pratitelje, kolege iz Kanala Ri i La Voce del Popola.


– Dobro smo startali, odmah smo stekli prednost, dobro smo se prilagodili promjeni smjera vjetra. Taktički smo odlučili napraviti okret, vratiti se prema Brajdici, gdje smo ušli u zonu puno jačeg vjetra pa smo do okreta imali već priličnu prednost. Posada je bila odlična, moram ih pohvaliti, dobro smo se uigrali nakon priprema i prvog nastupa u petak – izjavio je nakon pobjede skiper Novog lista Marin Lovrović mlađi.


Snimio Damir ŠKOMRLJ


Snimio Damir ŠKOMRLJ



A posadu su osim njega sačinjavali Goran Drenjak, Sergej Drechsler, Janko Rodin te dvije dame – Andrea Marić i Danijela Bauk. U konkurenciji Jeanneaua najbolja je bila posada Hrvatske radiotelevizije, nacionalne televizijske kuće koja je zajedno s Gradom Rijekom i agencijom »2. mjesto« bila organizator Europske medijske regate. Drugo mjesto pripalo je Mađarskoj televiziji, a treće ekipi RTV Slovenije.