Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 26
Sutra: 10° 10° 26
18. siječnja 2020.
Podlegao ozljedama

Preminuo Radoje Petković, potpredsjednik VSNM-a Grada Kastva koji je brutalno pretučen na Viškovu

Radoje Petković, Foto: Facebook Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije
Radoje Petković, Foto: Facebook Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije
Autor:
Objavljeno: 10. lipanj 2019. u 11:57 2019-06-10T11:57:00+02:00

Petković je napadnut prije nekoliko tjedana na Viškovu od strane Ilije Glavića

Radoje Petković, istaknuti član srpske zajednice, potpredsjednik VSNM Grada Kastva i dugogodišnji član SDSS-a izgubio je bitku za život i podlegao ozljedama dobivenim u brutalnom napadu na Viškovu, objavljeno je na Facebook stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Podsjetimo, Petković je napadnut prije nekoliko tjedana na Viškovu nakon sukoba s Ilijom Glavićem. Posvadili su se u kafiću, a kada se Radoje Petković počeo udaljavati iz ugostiteljskog objekta, Glavić je krenuo za njim, sustigao ga i povukao rukom prema sebi kako ne bi ušao u svoj auto.

Trenutak kasnije Glavić mu je, sumnja se, zadao udarac u lice, od kojeg je napadnuti počeo padati. Glavić ga je pridržao rukom da ne padne na tlo pa mu zadao još jedan udarac šakom u lice. Tada je nesretni Petković pao na tlo.

Uspio se nekako pridignuti, no napadač nije odustao, ponovo je krenuo prema njemu. Zadao je 15 godina starijem muškarcu novi udarac šakom u lice, nanovo u istu desnu stranu.

Nakon toga je nesretnik izgubio svijest i pao na tlo.

Tadašnje izjave Milana Erakovića, predsjednika SDSS-a PGŽ, sugerirale su da je moguće da je napad bio etnički motiviran.

- Moguće da je napad etnički motiviran, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svjedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, vjerojatno napadač ne bi bio ni identificiran - kaže Eraković.

Mjesto i vrijeme komemoracije biti će naknadno objavljeni.

Izrazi sućuti

Milan Eraković, predsjednik SDSS-a PGŽ, izrazio je sućut obitelji i rodbini.

- Svi koji su znali Radoja Petkovića znali su ga kao osobu blage naravi i vedra duha. Čovjeka koji je svakome kome je mogao pomoći, je pomogao. Radoje je bio veliki prijatelj, volio je ljude i život, cijenio je ljude po tome kakvi su a ne tko su.

Institucije znaju sve o počinitelju, znaju kakve je stavove iznosio prema Srbima, znaju za što se tereti na području Bosne i Hercegovine, znaju sve okolnosti pod kojima se desio zločin te se nadamo da će odraditi svoj posao.

Njihovo postupanje najbolje će dati odgovor na pitanje „ Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj“, poručio je Milan Eraković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.