Knjiga Dijane Brnčić

Predstavljena knjiga ‘Matija, svjedočanstvo jedne mame’

Helena Fogas

Knjiga je tiskana u 500 primjeraka / Snimio Vedran KARUZA

Knjiga je tiskana u 500 primjeraka / Snimio Vedran KARUZA

Dok se borio s osteosarkomom, a k tome izgubio i oca koji nije uspio preživjeti toliku bol, progovorio je javno o onome što prolazi, a nakon smrti je ostavio iza sebe snažnu poruku da treba činiti dobra djela i živjeti i voljeti život



KASTAV Danas je u Kastvu, u sportskoj dvorani koja nosi ime Matije Katalinića, mladog sportaša koji je preminuo na današnji dan prije godinu dana, održana promocija knjige »Matija, svjedočanstvo jedne mame« koju je napisala Dijana Brnčić. Knjigu je tiskala u vlastitoj nakladi u 500 primjeraka.


Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA



Matija Katalinić je imao samo sedamnaest i pol godina kada je umro, no svojim je životom ostavio trag ne samo u Kastvu, nego i šire.




Dok se borio s osteosarkomom, a k tome izgubio i oca koji nije uspio preživjeti toliku bol, progovorio je javno o onome što prolazi, a nakon smrti je ostavio iza sebe snažnu poruku da treba činiti dobra djela i živjeti i voljeti život.



Otišao je s toliko mudrosti, hrabrosti i iskustva koje ga je učinilo, kako je i sam govorio, boljim čovjekom da je ispisao epsku priču malog čovjeka koji je suočen sa smrću odabrao dostojanstvo.


»Majka hrabrost«, Dijana Brnčić, napisala je snažno svjedočanstvo, recenzent Božidar Prosenjak kaže da »govor ove žene, Matijine majke, djeluje kao cjelovita i jasna poruka«.