Humanitarni predznak

Predsjednica ipak izostala: U Guvernerovoj palači održan Karnevalski bal

Sandy Uran

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Na humanitarnom balu  u korist Centra za autizam  bili su  predstavnici diplomatskog i konzularnog zbora



RIJEKA  U prelijepom ambijentu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka upriličen je 17. Karnevalski bal, koji 12. put nosi humanitarni predznak. Iako je bila najavljivana, balu zbog “neočekivanih obaveza” nije nazočila  predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.


Foto R. Brmalj


Foto R. Brmalj





No prisutni su bili predstavnici diplomatskog i konzularnog zbora u RH, počasni konzuli u Primorsko-goranskoj županiji te predstavnici talijanskog grada Estea i Cetinja iz Crne Gore.


Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel prigodnim je govorom otvorio bal kojem su nazočili i Meštar Toni te kraljica karnevala Sandra Ložnik Videčak. Na balu su se prikupljala sredstva za Centar za autizam Rijeka, za opremanje senzornog parka u sklopu projekta »Senzorni park za naš osmjeh«.


Tijekom večeri goste je glazbenim evergreenima razveseljavao »Big Band« Josipa Pepija Forembachera, Karlovački bubnjari – Udruga Carolosboom, te akrobatska skupina Čupakabra, dok su Ivica Vrkić i Elena Brumini imali ulogu voditelja večeri.


Humanitarni karnevalski bal organizirali su Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke, Rotary klub Rijeka – Sveti Vid i Pomorsko i povijesni muzej Hrvatskog primorja, a sponzori bala bili su INA i Jadrolinija.