Majstor Boro Ranitović

Predavanje i seminar o Anan-Do Tai Chiju ovaj vikend u Fitness centru Lovorka

P. N.

Boro Ranitović

Boro Ranitović

Da bi se osjetile brojne blagodati Tai Chija dovoljno je vježbati dva, tri puta tjedno. Nakon nekog vremena dolazi do poboljšanja u oboljelih od bolesti kardiovaskularnog sustava, središnjeg živčanog sustava, artritisa, slabokrvnosti, a vježbe osobito povoljno djeluju na organe trbušne šupljine



Boro Ranitović u subotu, 10. prosinca u 10 sati u Fitness centru Lovorka održat će predavanje o Anan-Do Tai Chiju, dok je seminar u planu 10. i 12. prosinca. Prijave na [email protected] i 095/90 121 05.


Da bi se osjetile brojne blagodati Tai Chija dovoljno je vježbati dva, tri puta tjedno. Nakon nekog vremena dolazi do poboljšanja u oboljelih od bolesti kardiovaskularnog sustava, središnjeg živčanog sustava, artritisa, slabokrvnosti, a vježbe osobito povoljno djeluju na organe trbušne šupljine. Vježbanjem se masiraju jetra, bubrezi, želudac, a budući da u treningu sudjeluje i um koji utječe na pokretanje tijela, postiže se gracioznost pokreta i pojačava opuštenost do koje dolazi već i samim abdominalnim disanjem koje čovjeka čini staloženijim i sabranijim. Djeca dišu na taj način, no s vremenom ga zaboravljavaju i stječu nezdravu naviku površnog plućnog disanja.


Tai Chi povoljno djeluje na koncentraciju, snagu i mirnoću, jača unutarnju snagu, mišiće, živčani sustav, otklanja stres i napetost, probleme s cirkulacijom, a općenito budi sposobnost samoiscjeljenja. Energija osoba koje se godinama bave vježbanjem Tai Chija toliko je snažna da njezino ugodno strujanje i opuštajući učinak mogu osjetiti i oni koji su u njihovoj blizini.