Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Luka različitosti

Pravoslavni vjernici na Koblerovom trgu obilježili Badnjak po Julijanskom kalendaru

Foto. I. TOMIĆ
Foto. I. TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 6. siječanj 2018. u 14:06 2018-01-06T14:06:37+01:00

Pravoslavnim vjernicima i okupljenim građanima nakon kulturno-umjetničkog programa podijeljeno je 1.500 porcija posne hrane

RIJEKA – Nakon svete liturgije koja je održana u hramu sv. Nikolaja vjernici koji slave Božić po Julijanskom kalendaru okupili se osmu godinu zaredom na Koblerovom trgu kako bi obilježili Badnjak.

Javno obilježavanje Badnjaka organizirali su Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije, Vijeće srpske nacionalne manjine grada Rijeke, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta – pododbor Rijeka i pododbor Viškovo te Zajednica Srba Rijeka uz podršku Srpske pravoslavne crkvene opštine Rijeka.

Pravoslavnim vjernicima i okupljenim građanima nakon kulturno-umjetničkog programa podijeljeno je 1.500 porcija posne hrane.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine za grad Rijeku Mile Opačić zahvalio se Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na pomoći kako bi se javno obilježio Badnjak po Julijanskom kalendaru, a svim vjernicima i ljudima dobre volje je poručio »Mir Božji, Hristos se rodi – Vaistinu se rodi«.

RI0601TI7
Proslava Badnjaka prema Julijanskom kalendar na Koblerovom trgu / Foto: Ivica TOMIĆ

Na Koblerov trg došao je i gradonačelnik Vojko Obersnel koji je izrazio zadovoljstvo da se osmu godinu zaredom javno proslavlja Badnjak po Julijanskom kalendaru.

– Drago mi je da vjernici koji Božić slave po Julijanskom kalendaru imaju mogućnost proslaviti Badnjak na Koblerovom trgu. I ovaj je događaj dokaz riječke otvorenosti i multikulturalnosti, dokaz da je Rijeka luka različitosti i to ne samo na papiru, kazao je Obersnel.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.