Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
19. siječnja 2020.
Nezavisna lista

Povratak odbjeglog načelnika: Ervin Radetić i njegova sestra u trci za vlast u Jelenju

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 29. travanj 2017. u 10:28 2017-04-29T10:28:46+02:00

Vanda Radetić Tomić na čelu je nezavisne liste i kandidatkinja za općinsku načelnicu, a njezin brat Ervin Radetić kandidat je za njezinog zamjenika. Kažu da žele završiti započete projekte

JELENJE Vanda Radetić Tomić kandidatkinja je za načelnicu Općine Jelenje Liste birača, iste one s kojom je na prošlim lokalnim izborima, 2013. godine, pobjedu odnio njezin brat Ervin Radetić.

Potvrdila je informaciju koja kruži Grobnikom, iako je najavila da će konkretan program i kandidate nezavisne liste za Općinsko vijeće predstaviti kada i službeno počne predizborna kampanja. Kandidat za zamjenika načelnika Općine Jelenje Vandi Radetić Tomić bit će njezin brat Ervin Radetić, bivši načelnik jelenjske općine, a Vanda Radetić Tomić bit će ujedno i nositeljica nezavisne liste za Općinsko vijeće Jelenje.

– Kandidirala sam se jer želim dati doprinos lokalnoj zajednici i završiti projekte i programe koje je započeo moj brat Ervin Radetić zajedno s nezavisnom listom.

Završiti započeto

Prioritet ostaje projekt rekonstrukcije i dogradnje školske zgrade u Dražicama, slijedi dovršenje već započetog projekta katastarske izmjere te konačni početak izgradnje kanalizacije, kao dio grobničkog projekta, zajedno s Općinom Čavle.

Dakle, nastavljamo s programima koje je nezavisna lista već započela, odnosno, koje je moj brat Ervin Radetić kao bivši načelnik najavio, a koji do sada nisu realizirani – kazala je Vanda Radetić Tomić, dodajući kako će nezavisna lista izaći samostalno na izbore, s dijelom »starih« kandidata, od kojih su neki bili vijećnici u proteklom sazivu Općinskog vijeća Jelenja, ali i nekim novim imenima.

Vanda Radetić Tomić vlasnica je poslovnog subjekta Prdesign, obrta za odnose s javnošću, a bila je godinama glavna urednica općinskog glasila Informator, odnosno Jelenske novine. Glasilo je, raskidom ugovora između Općine Jelenja i Prdesigna, nedavno prestalo izlaziti, zbog odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 17. veljače ove godine, kojom je utvrđen propust bivšeg načelnika, tada dužnosnika Ervina Radetića, jer nije obavijestio Povjerenstvo o stupanju Općine Jelenje u poslovni odnos s Prdesignom.

Za povredu članka 18., koja proizlazi iz spomenutog propusta, Radetić je kažnjen novčanim iznosom od četiri tisuće kuna, a Povjerenstvo je, također, dostavilo predmet nadležnom državnom odvjetništvu na daljnje postupanje radi utvrđenja ništetnosti pravnih poslova.

Izvješće o odluci Povjerenstva na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Jelenja na uvid su dobili i jelenjski vijećnici, koje je povjerenik Vlade Republike Hrvatske za Općinu Jelenje, Zdenko Holenko izvjestio kako će biti pokrenut postupak raskida ugovora, upravo zbog utvrđene ništetnosti.

Iznenadna ostavka

Povjerenik Zdenko Holenko u Općinu Jelenje došao je u studenom prošle godine, jer je dotadašnji načelnik, Ervin Radetić, sredinom listopada te iste godine podnio ostavku, svega nekoliko mjeseci prije redovitih lokalnih izbora. Kako je to isto mjesec i pol dana ranije učinila njegova zamjenica Ana Linić Faraguna, Vlada Republike Hrvatske imenovala je povjerenika za Općinu Jelenje – spomenutog Zdenka Holenka. On će Općinu Jelenje voditi do svibanjskih izbora, odnosno izbora novog načelnika.

Nakon ostavke na mjesto načelnika, Ervin Radetić zaposlio se na kratko na kruzeru kao brodski liječnik. U Hrvatsku se vratio krajem ožujka ove godine, kada su i počele priče da se vraća u politiku te da će se ponovno kandidirati za načelnika Općine Jelenje. Prema ovim posljednjim informacijama, u politiku se Radetić vraća, ali kao kandidat za zamjenika načelnika Općine Jelenje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.