Sufinanciranje

Potpisani ugovori: Općina Čavle osigurala novac za opremanje skijališta, Mrkopalj za sportski teren

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



ZAGREB  U Središnjem državnom uredu za šport u ponedjeljak su potpisani ugovori za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini.


Gradonačelnici, župani i načelnici 22 grada, županije i općine, i zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija potpisali su ugovore u ukupnoj vrijednosti od 8.749.632,70 kuna.


»Ulaganje u veći broj manji športskih objekata nalazi se u Programu Vlade Republike Hrvatske 2016.-2020. i ovo je samo početak sustavnog ulaganja središnje države u športsku infrastrukturu što je i jedan od prioriteta Središnjeg državnog ureda za šport. Vjerujem kako će ova 22 projekta opravdati svoju svrhu i biti od koristi lokalnoj zajednici te pomoći razvoju športa na lokalnoj i nacionalnoj razini«, rekao je zamjenik državne tajnice Krešimir Šamija prilikom potpisa ugovora.




Gradonačelnici, župani i načelnici iskazali su zadovoljstvo potpisom ugovora te istaknuli značaj ovog ulaganja u lokalnu i regionalnu infrastrukturu.


«Vjerujemo kako će se ovakva suradnja nastaviti i u budućnosti te da ćemo obnoviti ili sagraditi što više objekata lokalne i regionalne infrastrukture u čemu nam je potrebna pomoć središnje države«, izjavio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.


Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara osvrnuo na ulaganje u Splitu.


«Uz pomoć Središnjeg državnog ureda za šport zamijenit će se parket dvorane u Sportskom centru Gripe. Budući da se košarkaška dvorana koristi sedam dana u tjednu na mjesečnoj bazi više od tri tisuće radnih sati, očito je kako je zamjena dotrajalog i oštećenog parketa iznimno bitna za prvenstveno adekvatno održavanje utakmica i treninga s minimumom potencijalnih ozljeda sportaša koji ga koriste. Parket bi trebao biti zamijenjen tijekom ljeta«, rekao je Andro Krstulović Opara.


Potpisom ovih ugovora Središnji državni ured za šport sufinancirat će ugradnju umjetne stijene za penjanje u športskim dvoranama u Donjoj Stubici i Omišu, izgradnju nogometnog igrališta s umjetnom travom u Dugom Selu i Varaždinu, izgradnju malonogometnog terena s umjetnom travom u Đakovu, izgradnju teniskih terena u Đurđevcu, Šibeniku i Zadru, rekonstrukciju atletske staze u Križevcima i Sisku, adaptaciju vanjskih športskih terena u Kutjevu, zamjenu parketa u športskoj dvorani u Splitu i Zaprešiću, zamjenu športskog poda u športskoj dvorani u Sv. Ivanu Zelini, opremanje skijališta u Općini Čavle, opremanje školske športske dvorane u Općini Goričan, opremanje dvorane za šport i rekreaciju u Općini Lekenik, uređenje vanjskog športskog terena u Općini Mrkopalj, opremanje športskog centra u Općini Novi Golubovec, uređenje i opremanje vanjskog športskog terena u Općini Podturen, rekonstrukciju nogometnog terena u Općini Rovišće te opremanje školske športske dvorane u Solinu čiji je prijavitelj Splitsko-dalmatinska županija.