Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Proslava Bajrama

Poruka glavnog riječkog imama: Neka nam Kurban-bajram vrati vjeru i nadu u bolji život

Jutrošnja proslava Kurban bajrama u riječkoj džamiji / Foto Sergej DRECHSLER
Jutrošnja proslava Kurban bajrama u riječkoj džamiji / Foto Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2016. u 9:17 2016-09-12T09:17:00+02:00

Naša nas vjera uči da na ovome svijetu nismo sami, već da dijelimo sudbinu s ljudima različitih vjera, kultura i nacija. Ali, naše su nam nade i naše su nam nevolje iste

RIJEKA - Bajram je prilika da pogledamo oko sebe, da vidimo, da uočimo u kakvom su stanju naši susjedi i braća, jer čovjek je čovjeku brat i zato među njima i u njima treba prevladavati bratska ljubav; ono što čovjek želi sebi, treba željeti i svakom drugom čovjeku. Naša nas vjera uči da na ovome svijetu nismo sami, već da dijelimo sudbinu s ljudima različitih vjera, kultura i nacija. Ali, naše su nam nade i naše su nam nevolje iste. Zato nam je potrebno jedinstvo u različitosti, koje je moguće ako spojimo naša zajednička nadanja i ako se udružimo u borbi protiv naših zajedničkih nevolja, iskušenja i briga.

Neka nam Kurban-bajram vrati vjeru i nadu u bolji i sretniji život; neka među nama vlada sloga; neka nam zajedništvo u vjeri i ljubavi vrati samopouzdanje; neka svatko radi svoj posao savjesno i odgovorno kako bismo shvatili da je tajna uspjeha na ovome svijetu međusobno pomaganje u dobru! Dobro se dobrim vraća! Svim muslimanima u Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji, Republici Hrvatskoj od srca želim sretan Bajram, moleći Svevišnjeg za zdravlje i uspjeh u životu i radu – tako u svojoj poruci vjernicima u povodu blagdana Kurban bajrama piše prof. Hajrudin ef. Mujkanović, glavni riječki imam poručujući, među ostalim, da radost Bajrama podijele sa svim ljudima dobre volje.

Čestitka župana Komadine

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina čestitku za Bajram uputio je riječkom imamu Mujkanoviću i muftiji Hasanoviću te u njoj poručuje da veliki blagdan Kurban bajram iznova potiče na toleranciju, solidarnost i međusobno razumijevanje.

– U ime Primorsko-goranske županije i svoje osobno, Vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke, uz vjeru da će ovaj blagdan žrtve i hodočašća podsjetiti sve na važnost mira i zajedništva. Bajram Šerif Mubarek Olsun, poručuje župan Komadina.

Posebno želim Bajram čestitati bolesnima i nemoćnim, nezaposlenima i dužnicima s molitvom Stvoritelju Uzvišenom da bolesnim podari zdravlje i olakšanje, nemoćnima povrati snagu, a nezaposlenima nadu i opskrbu (nafaku). Neka su vam blagoslovljeni dani Kurban bajrama i radost bajrama podijelimo sa svim ljudima dobre volje i neka je Bajram svima a ne samo nama muslimanima. BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN – stoji u poruci ef. Mujkanovića.

Kurban bajram vjernici islamske vjeroispovijesti slave danas, a središnju bajramsku molitvu u Hrvatskoj je u riječkoj džamiji predvodio zagrebački muftija dr. Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.