Predsjednik Gradskog vijeća

Poropat: “Radove u Adamićevoj trenutno obustaviti! Neće Riječani igrati ruski rulet dok prolaze”

Tihana Tomičić

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Osim što je očekivano da se utvrdi odgovornost, i da se riješi problem, osobno bih volio da nam ova situacija posluži kao primjer za koji ne želimo da se ponovi, rekao je Poropat



RIJEKA Predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat komentirao je današnje rušenje zida i građevinske skele s objekta bivše pošte u Adamićevoj, koja se preuređuje u robnu kuću. Traži hitno obustavljanje radova, do daljnjega!


– Današnji incident je na svu sreću prošao bez posljedica, a bojim se i pomisliti kakve su one mogle biti. Prije svega, već samo zbog toga očekujem da se odmah, hitno obustave svi radovi na zgradi bivše pošte do daljnjega. Osim što je očekivano da se utvrdi odgovornost, i da se riješi problem, osobno bih volio da nam ova situacija posluži kao primjer za koji ne želimo da se ponovi.


Radi se već o drugom ozbiljnom incidentu na istom objektu s kojim su građani, prolazeći oko njega igrali ruski rulet sa svojim životima. Sama situacija poziva sve odgovorne, sve investitore i sve izvođače na najviši stupanj opreza i stručnosti kada su u pitanju održavanje i adaptacije postojećih objekata u gradu, rekao je šef Gradskog vijeća.




Da su investicije dobrodošle Rijeci ne treba, dodaje Poropat, posebno naglašavati, međutim sve one, bez iznimke, moraju prije svega, zadovoljavati kriterij stručnosti izvođenja radova.