Remont Titova broda

Poništen natječaj za obnovu Galeba. U Gradu uvjereni: “Radi se o nerealno visokom iznosu”

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Nakon detaljnije analize navedene pristigle ponude, Grad Rijeka poništava ovaj natječaj za obnovu broda budući da se radi o nerealno visokom iznosu, priopćili su iz Grada Rijeke



RIJEKA Grad Rijeka poništio je natječaj za obnovu broda Galeb, negdašnjeg Titovog Bijelog broda. 


Na natječaj za obnovu Galeba javilo se samo remontno brodogradilište Viktor Lenac s ponudom koja je duplo veća od onoga što su u Gradu Rijeci procijenili da će biti cijena čitavog posla. Lenac za remont negdašnjeg Titovog Bijelog broda traži 59.964.856 kuna, odnosno 74.956.070 kuna s PDV-om.


A koliko su u Gradu Rijeci procijenili da će ih stajati obnova ovog negdašnjeg plovećeg ponosa, koji je već godinama privezan kao ruzinava ruina u riječkoj luci? Točno 27.665.000 kuna, odnosno više nego duplo manje.




– Nakon utvrđivanja da je na nedavno završen Natječaj za obnovu Broda Galeb pristigla samo jedna ponuda, brodogradilišta Viktor Lenac, koja značajno premašuje planirani iznos za obnovu broda, te nakon detaljnije analize navedene pristigle ponude, Grad Rijeka poništava ovaj natječaj za obnovu broda budući da se radi o nerealno visokom iznosu, priopćili su iz Grada Rijeke.


Iznos planiran za obnovu broda Galeb rezultat je stručne procjene ovlaštenih projektanata na temelju čega je Grad Rijeka i dobio novce iz fondova Europske unije na natječaju Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine, objašnjavaju.


– Novi natječaj za obnovu broda Galeb raspisat će se u roku od 30 dana. Rokovi dovršetka obnove i opremanja broda uskladit će se s rokovima vezanima uz ponovni raspis natječaja i neće ugroziti planirane aktivnosti u realizaciji projekta Europske prijestolnice kulture, napominju u Gradu Rijeci.