Dvogodišnji mandat

Ponisch, Marchig i Pantar na čelu udruge Slobodna Država Rijeka

P. N.

Mladen Pantar ostaje dopredsjednik udruge / Snimio Sergej DRECHSLER

Mladen Pantar ostaje dopredsjednik udruge / Snimio Sergej DRECHSLER

Preostali članovi predsjedništva u idućem dvogodišnjem mandatu su Gergelji Agoston, Predrag Miletić, Danko Švorinić i Alan Kulundzic Juranich



U Rijeci je u četvrtak održana izborna Skupština udruge Slobodna Država Rijeka na kojoj su u sedmeročlano predsjedništvo izabrani Andrea Ponisch, koji će biti i novi predsjednik udruge, Mladen Pantar koji ostaje dopredsjednik i Laura Marchig koja je izabrana za novu tajnicu.


Preostali članovi predsjedništva u idućem dvogodišnjem mandatu su Gergelji Agoston, Predrag Miletić, Danko Švorinić i Alan Kulundzic Juranich.


Laura Marchig, snimio Sergej DRECHSLER


Laura Marchig, snimio Sergej DRECHSLER





Dosadašnji predsjednik Alan Kulundzic Juranich članovima je podnio izvještaj o radu u proteklom mandatu koji je obilježio povratak skulpture riječkog orla na gradsku uru.


Osim toga, udruga je realizirala i priprema niz projekata poput znanstvenog skupa Fiumanski prevoditelji s mađarskog, nastupa malonogometne reprezentacije SDR-SLF, dječje kazališne predstave Kad zvijezde štucaju/Quando le stelle hanno il singhiozzo i znanstvenog skupa povodom 300-te godišnjice proglašenja Rijeke slobodnom lukom koji će biti realizirani u prvoj polovici iduće godine.


Osim izbora novog vodstva, raspravljalo se i o prijedlogu za preimenovanjem udruge u Riječki kulturni centar – Centro culturale Fiumano ali je većinom glasova skupštinara odlučeno da udruga do daljnjeg nastavlja djelovati pod dosadašnjim imenom.