Novi turistički kompleks

Položen kamen temeljac: Počinje gradnja luksuznog resorta “Costabella” vrijednog 50 milijuna eura

Biljana Savić

Vladi Bralić, Jaroslav Třešňák, Bojan Brnčić, Josip Purić i Vojko Obersnel, Foto: D. ŠKOMRLJ

Vladi Bralić, Jaroslav Třešňák, Bojan Brnčić, Josip Purić i Vojko Obersnel, Foto: D. ŠKOMRLJ

Projekt je od iznimnog značenja za cijelu regiju, pridonijet će isticanju njezine ljepote na području turizma i povećat će ugled ove lokacije i svijest o njoj te će istodobno donijeti 200 novih radnih mjesta – kazao je Jaroslav Třešňák, vlasnik tvrtke JTH Costabella



RIJEKA – Polaganjem kamena temeljca svečano je započela izgradnja luksuznog hotelskog resorta Costabella »Costabella Luxury Resort & Spa«.


Preostalo je samo biti strpljivima i čekati 2020. godinu, kad će ovaj resort primiti prve turiste, a Rijeku upisati kao značajnu turističku destinaciju ne samo u Hrvatskoj, već i u cijelom svijetu.


Rijeka će dobiti novu dimenziju, nešto što nije imala i nešto što joj jako i definitivno nedostaje, pa će postavljanje kamena temeljca za izgradnju hotelskog resorta svakako postati važan dan u povijesti ovoga grada.




Tvrtka JTH Costabella izgradit će resort s tradicionalnim uskim ulicama s pogledom na more i zaljev s povijesnom Opatijom.


Kompleks će obuhvaćati glavnu zgradu hotela, vile, zajedničke prostorije, kongresnu dvoranu, wellness, spa i fitness centar, veliki vanjski bazen s pogledom na more i privatnu plažu. Svi spomenuti sadržaji prostirat će se na površini od dva hektara.


Investicija je vrijedna oko 50 milijuna eura, odnosno 418 milijuna kuna, a novi luksuzni resort Costabella zapošljavat će oko 200 radnika i imati ukupno 516 ležajeva.


– Iznimno cijenim profesionalnost i suradnju s Gradom Rijekom i gradonačelnikom Vojkom Obersnelom vezano za pripremu projekta Costabella, zahvaljujući kojoj smo uspjeli započeti s realizacijom projekta hotelskog resorta na ekskluzivnoj lokaciji Primorsko-goranske županije.



Projekt je od iznimnog značenja za cijelu regiju, pridonijet će isticanju njezine ljepote na području turizma i povećat će ugled ove lokacije i svijest o njoj te će istodobno donijeti 200 novih radnih mjesta – kazao je Jaroslav Třešňák, vlasnik tvrtke JTH Costabella i naglasio da će hotelskim gostima biti na raspolaganju 111 soba.


– Smještaj u vilama obuhvaćat će nekoliko kategorija – standard, exclusive i deluxe s ukupno 66 apartmana. Istinsko mediteransko ozračje, pogled na more iz svake sobe i apartmana, prostorni atrijski vrtovi, osvježavajuće zelenilo, grijani vanjski bazen s morskom vodom u zimskim mjesecima, mogućnosti bavljenja sportom, zabavni sadržaji, uključujući privatnu morsku plažu s pristaništem, dječji klub s igraonicom, neograničene mogućnosti objedovanja i gastronomske usluge. Svi će ovi sadržaji gostima hotela ponuditi iznimni nadstandard – kazao je je Třešňák.


– Izgradnjom ovoga kompleksa bitno će se povećati smještajni kapaciteti u Rijeci što je za Rijeku, u koju dolazi sve veći broj turista i koja bilježi godišnji porast broja turista za gotovo 20 posto, itekako važno. S druge strane, riječ je o investiciji vrijednoj 50 milijuna eura i otvaranju velikog broja novih radnih mjesta.


Prema projektu koji sam vidio, bit će ovo objekt s puno zelenila, velikim wellness centrom i lijepo uređenom plažom, a ono što je posebno važno naglasiti, koji je bio naš uvjet investitoru, jest da će šetnica koja prolazi obalom mora biti i dalje otvorena, odnosno dostupna svima – zadovoljan je bio početkom realizacije ovog važnog objekta i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.


– Mi građevinari najviše volimo ove trenutke, kada se počinje izgradnja jednog takvoj projekta, draži su nam ovi trenuci nego završetak gradnje, jer to za nas znači kraj jednog ciklusa.


Posebno mi je drago da se to događa u ovom trenutku kada se hrvatsko graditeljstvo budi. Ovo nam nije prva suradnja s gospodinom Třešňákom te se nadamo i novim suradnjama kad nam je već ponovno ukazao povjerenje – rekao nam je nakon polaganja kamena temeljca Josip Purić, direktor tvrtke GP Krk zadužene za radove rušenja postojećih objekata i zemljane radove.


Na projektu su radili zajednički hrvatski i češki arhitekti, u čije ime je govorio Vladi Bralić, arhitekt iz arhitektonsko-građevinskog ateljea Aga.


– Možda ljudi nisu upoznati, ali upravo su Česi bili prvi turisti na Jadranu 20-ih godina prošlog stoljeća te su također bili među prvim investitorima u turizam u našoj zemlji.


Ovaj objekt će se nalaziti na predivnoj sunčanoj lokaciji s pogledom na otoke i našu Učku, a kako je riječ o resortu visoke kategorije, nadamo se da će dodatno ucrtati naš grad na turističku kartu Europe – naglasio je Bralić.