Hrvatska - Slovačka

Policija upozorava navijače: Cijela Rijeka će biti pod nadzorom. Ovo su bitni detalji koje morate znati na dan utakmice

P. N.

foto: Roni Brmalj Sergej Drechsler

foto: Roni Brmalj Sergej Drechsler

Svi navijači, posjetitelji i građani pozvani su također i na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice...



Službenici Policijske uprave primorsko-goranske informirali su danas o mjerama koje će policija poduzeti povodom kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Slovačke, koja će se za tri dana održati na Rujevici, na stadionu HNK Rijeka. O bitnim detaljima za navijače, ali i za ostale građane, detaljno su izlagali povjerenik za sigurnost HNS-a, glasnogovornica KD „Autotrolej d.o.o.“ Kristina Prijić i načelnik Sektora policije PU primorsko-goranske Goran Gašpert


Sigurnosna procedura uoči utakmice


– Uoči i za vrijeme kvalifikacijske utakmice bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu. Stadion će za navijače biti otvoren od 18,45 sati, a zbog opsežnih mjera sigurnosti, koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na stadion, navijači se pozivaju da dođu na stadion što ranije – preporuka: dva sata prije početka utakmice – te da zauzmu isključivo mjesta označena na ulaznici, napomenuli su u PU primorsko-goranskoj.


Na stadion se, poručuju iz policije, neće moći unijeti kišobrani, veće torbe ili ruksaci, boce, upaljači i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara.




– Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od dva metra sa jedan metar, odnosno neprimjerenih sadržaja, a neće biti dozvoljeno niti postavljanje zastava ili transparenata na ograde ili druga mjesta stadiona HNK Rijeka na način da bi zaklanjalo pogled s tribina ili prema tribinama, navode iz policije.


Informacije o ulaznicama


U petak, 15. i u subotu, 16. studenoga na blagajnama stadiona HNK Rijeka neće biti prodaje niti zamjene podataka na ulaznicama za utakmicu Hrvatske i Slovačke, napominju iz policije. Sve ulaznice su personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument, osobnu iskaznicu ili putovnicu.


– Sukladno uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu sa podacima na ulaznici biti će zapriječen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak. Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici, upozoravaju iz policije.



Sve osobe bez pravovaljane ulaznice, kao i osobe zatečene u sektoru, odnosno dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu, zbog počinjenog prekršaja bit će udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak.– Upozoravamo sve navijače da sa ulaznicama koje kupe kod preprodavača odnosno na crnom tržištu neće moći ući na stadion i biti će im oduzete bez prava na povrat novca, poručuju iz PU primorsko-goranske.

Informacije o prometu


Na dan održavanja utakmice u Rijeci će biti uspostavljena privremena regulacija prometa.


– Na parkirališnim prostorima na stadionu HNK Rijeka će zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta biti zabranjen promet i parkiranje, osim za akreditirana vozila. Navijače molimo da na prilaznim pravcima stadionu prate upute policije i redarske službe te da vozila ne parkiraju na prometnim trakama prilaznih pravaca prema stadionu jer će u protivnom biti sankcionirani sukladno zakonskim propisima.



Također, potrebno je obratiti pozornost i na upute policije u smislu zabrana i preusmjeravanja prometa na prilaznim pravcima stadiona, navode iz PU primorsko-goranske.


Informacije o javnom prijevozu


Navijači se pozivaju da na utakmicu u neposrednu zonu stadiona dođu pješice ili javnim gradskim prijevozom – linija 7A “Autotroleja”- koja će prometovati nesmetano po subotnjem voznom redu, a za potrebe dovoza navijača organizirat će se također i dodatna linija od pet autobusa ,koji će sa Jelačićevog trga do rotora kod TC „Spar“ prevoziti navijače s polascima svakih deset minuta.


– Linija će prometovati od 17:00 do 20:45 sati, a od 22:30 do 23:45 sati biti će ponovno uspostavljena i za potrebe odvoza navijača od navedenog rotora kod TC „Spar“ do Jelačićevog trga, po redovnim cijenama putničkih karata za 1. zonu grada Rijeke, informirali su iz policije.


Parkiranje vozila


Navijači svoja vozila, poručuju iz PU primorsko-goranske, mogu parkirati u središtu grada Rijeke na otvorenim parkiralištima na kojima se naplata subotom provodi od 07:00 do 14:00 sati te na zatvorenom parkiralištu (pod rampom) Putnička obala, na kojem se naplata subotom vrši od 07:00 do 22:00 sati, kao i na zatvorenim parkiralištima Delta i Školjić sa sustavom naplate subotom od 07:00 do 14:00 sati. Na zatvorenim parkiralištima rampe su spuštene od 0-24 sata te korisnici prije izlaska s parkirališta moraju očitati parkirnu kartu na automatskoj blagajni pored naplatne kućice parkirališta.



– Navijači se pozivaju na pridržavanje odredbi vezanih uz Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, osobito u odnosu na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike. Također, u cilju prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti građana te nesmetanog odvijanja prometa policija će, uz održavanje javnog reda i mira u zoni stadiona, kontinuirano nadzirati šire gradsko područje te provoditi pojačanu kontrolu prometa. Svi navijači, posjetitelji i građani pozvani su također i na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice, zaključuju u PU primorsko-goranskoj.