Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 26
Sutra: 13° 13° 26
19. studenoga 2019.
Na Biviu

foto Polaznici Opće planinarske škole PD Kamenjak vježbali u Šumi Striborovoj

Foto Željko Petrak
Foto Željko Petrak
Autor:
Objavljeno: 10. studeni 2018. u 14:10 2018-11-10T14:10:16+01:00

Škola je namijenjena članovima planinarskih društava - početnicima i ostalima koji žele proširiti znanje, iskustvo i vještine kako bi sigurno i ugodno odlazili u planinu i vratili se doma

RIJEKA Polaznici Opće planinarske škole Planinarskog društva Kamenjak jutros su u Šumi Striborovoj na Biviju održali atraktivne vježbe. Vježbalo se pružanje prve pomoći, vezanje uzlova te orijentacija uz pomoć azimuta i busole.

Inače, PD Kamenjak već dugi niz godina organizira Opću planinarsku školu za sve uzraste, a sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela. Vježbe se, poput one organizirane danas, održavaju vikendima. Program škole temelji se na odrednicama Hrvatskog planinarskog saveza.

Uči se povijest planinarstva, ustroj planinarske organizacije, planine, planinarska oprema, prehrana, ekologija, meteorologija, alpinizam, speleologija, orijentacija, uzlovi, prva pomoć, HGSS, etika, održavanje planinarskih putova... Predavači su licencirani vodiči, markacisti, članovi HGSSa.

Škola je namijenjena članovima planinarskih društava - početnicima i ostalima koji žele proširiti znanje, iskustvo i vještine kako bi sigurno i ugodno odlazili u planinu i vratili se doma. Škola je ujedno priprema za nastavak specijalističkog školovanja - za buduće planinarske vodiče, markaciste, alpiniste...

Foto Željko Petrak

Foto Željko Petrak

Foto Željko Petrak

Foto Željko Petrak

Foto Željko Petrak

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.