Nezadovoljni jedinim kandidatom

Pokret otpora: Nedopustivo da mandat opet dobije Miškulin – kadar Slavka Linića

Damir Cupać

Mi u Pokretu otpora nećemo odustati, borit ćemo se i dalje, a obavijestili smo i Europsku komisiju o korupciji u Rijeci i Hrvatskoj, kaže Slavica Šota iz Pokreta otpora



RIJEKA Radovan Smokvina iz riječkog Pokreta otpora ocijenio je da je u Hrvatskoj pravosuđe postalo krivosuđe, a da ništa nije bolje ni u Rijeci.


– Vrijeme je da počnemo raspravljati o našemu krivosuđu. Državna revizija utvrdila je da je preko 95 posto pretvorbe i privatizacije nezakonito odrađeno. Ni jedna institucija hrvatskog krivosuđa na to nije reagirala, a nitko nije nikada za to procesuiran, izjavio je Smokvina. On je podsjetio da dolazi reizbor predsjednika Županijskog suda u Rijeci, kako ga je Smokvina nazvao, don Veljka Miškulina, te je pojasnio da Pokret otpora javno postavlja deset pitanja na koja on nije odgovorio.


Slavica Šota nabrojala je pitanja zbog toga što je Miškulin, prema njezinim saznanjima, jedini kandidat za novi mandat predsjednika Županijskog suda u Rijeci.




– Prema našoj ocjeni nije ni moralno ni legitimno da se za takvu funkciju kandidira samo jedan čovjek. Nama je to neobjašnjivo, a jedino logično obrazloženje je da među ljudima vlada strah jer na tako visoke funkcije može proći jedino kadar Slavka Linića kako bi uspostavljeni sustav i dalje funkcionirao. Novi list je svojevremeno prozvao predsjednika zagrebačkog Županijskog suda koji je bio na nekom putovanju.


A zašto ne proziva Miškulina i ne ispita tko mu je platio putovanje u Barcelonu na vaterpolsku utakmicu i je li uzeo neplaćeni godišnji odmor, tko mu je platio put u Dubrovnik. Jednako tako nas zanima od kuda mu novac za poslovni prostor u Ciottinoj ulici i je li platio porez, od kuda mu ušteđevina od 40.000 eura. Javno smo ga pitali gdje i kada je branio Hrvatsku od srpske agresije jer je kupio automobil na braniteljsku povlasticu. Javno postavljamo pitanje kako je moguće da njegova supruga dobija posao psihologa u državnim tvrtkama, navela je Šota.


Ona je pojasnila da su nadležne institucije upoznate sa svim indicijama, ali da nema rekacije.


– Mi u Pokretu otpora nećemo odustati, borit ćemo se i dalje, a obavijestili smo i Europsku komisiju o korupciji u Rijeci i Hrvatskoj, zaključila je Šota.