Inspekcija pod stijenama

Pogledajte kako izgleda stadion na Kantridi tri godine nakon zadnje prvenstvene utakmice bijelih

Ivan Volarić

Prije 105. godina odigrala se prva nogometna utakmica na Kantridi/I. VOLARIĆ

Prije 105. godina odigrala se prva nogometna utakmica na Kantridi/I. VOLARIĆ

Zub vremena čini svoje, održavanje nije na razini koje je bilo nekada, ali na Kantridi još uvijek živi duh HNK Rijeke i to se osjeća na svakom koraku.



RIJEKA Kantrida, srijeda 23. kolovoza – 11 sati ujutro. Parking kraj stadiona je pun do vrha, ali ne zahvaljujući nekom sportskom događaju. Plaža je načičkana suncobranima i ručnicima, a stadion uglavnom zjapi prazan. Jedan postariji gospodin se rekreira na tartan stazi, nigdje nikoga osim ljudi zaposlenih na održavanju stadiona koji su se sklonili od sunca u hladovinu. Većina sportskih zbivanja ionako se odvija u poslijepodnevnim satima kada oživi pomoćno i glavno igralište prepušteno, nakon selidbe HNK Rijeke na Rujevicu, nižerazrednim nogometnim klubovima, ŽNK Rijeci, odnosno atletičarima. Uspavana dama u najboljim godinama (prva nogometna utakmica na Kantridi odigrana je prije 105. godina) oživjet će i ponovo zablistati u punom sjaju 8. rujna zahvaljujući inicijativi KN Armade i prijateljskoj nogometnoj utakmici Rijeke i Maribora. Nakon više od tri godine Rijeka se vraća pod legendarne stijene tamo gdje je igrala u većem dijelu svoje povijesti. Posljednji prvoligaški susret (ne računajući nogometašice Rijeke) na Kantridi odigran je 19. srpnja 2015. godine. Rijeka i Slaven Belupo odigrali su 3:3. 


Kako danas izgleda Kantrida? Zub vremena čini svoje, održavanje nije na razini koje je nekada bilo, ali na Kantridi još uvijek živi duh HNK Rijeke i to se osjeća na svakom koraku. Istina, atletičari su uselili u glavne klupske prostorije, no svako malo u oči upada Rijekin logo. Ostaci Rijekinih europskih avantura i brojne uspomene koje će oživjeti najmanje pet tisuća gledatelja koliko ih je samo prvog dana kupilo ulaznice za povratnički susret bijelih na stadionu na Kantridi.