Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
31. ožujka 2020.
Inspekcija pod stijenama

Pogledajte kako izgleda stadion na Kantridi tri godine nakon zadnje prvenstvene utakmice bijelih

Prije 105. godina odigrala se prva nogometna utakmica na Kantridi/I. VOLARIĆ
Prije 105. godina odigrala se prva nogometna utakmica na Kantridi/I. VOLARIĆ
Autor:
Objavljeno: 23. kolovoz 2018. u 16:54 2018-08-23T16:54:00+02:00

Zub vremena čini svoje, održavanje nije na razini koje je bilo nekada, ali na Kantridi još uvijek živi duh HNK Rijeke i to se osjeća na svakom koraku.

RIJEKA Kantrida, srijeda 23. kolovoza - 11 sati ujutro. Parking kraj stadiona je pun do vrha, ali ne zahvaljujući nekom sportskom događaju. Plaža je načičkana suncobranima i ručnicima, a stadion uglavnom zjapi prazan. Jedan postariji gospodin se rekreira na tartan stazi, nigdje nikoga osim ljudi zaposlenih na održavanju stadiona koji su se sklonili od sunca u hladovinu. Većina sportskih zbivanja ionako se odvija u poslijepodnevnim satima kada oživi pomoćno i glavno igralište prepušteno, nakon selidbe HNK Rijeke na Rujevicu, nižerazrednim nogometnim klubovima, ŽNK Rijeci, odnosno atletičarima. Uspavana dama u najboljim godinama (prva nogometna utakmica na Kantridi odigrana je prije 105. godina) oživjet će i ponovo zablistati u punom sjaju 8. rujna zahvaljujući inicijativi KN Armade i prijateljskoj nogometnoj utakmici Rijeke i Maribora. Nakon više od tri godine Rijeka se vraća pod legendarne stijene tamo gdje je igrala u većem dijelu svoje povijesti. Posljednji prvoligaški susret (ne računajući nogometašice Rijeke) na Kantridi odigran je 19. srpnja 2015. godine. Rijeka i Slaven Belupo odigrali su 3:3. 

Kako danas izgleda Kantrida? Zub vremena čini svoje, održavanje nije na razini koje je nekada bilo, ali na Kantridi još uvijek živi duh HNK Rijeke i to se osjeća na svakom koraku. Istina, atletičari su uselili u glavne klupske prostorije, no svako malo u oči upada Rijekin logo. Ostaci Rijekinih europskih avantura i brojne uspomene koje će oživjeti najmanje pet tisuća gledatelja koliko ih je samo prvog dana kupilo ulaznice za povratnički susret bijelih na stadionu na Kantridi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.