Spreman za oceanska prostranstva

Pogledajte kakav brod je porinut u Trećem maju: Gigant koji prevozi sedam tisuća automobila

Hina

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Okupljene na porinuću, među kojima je bilo mnogo Riječana s djecom, s obzirom na to da je ulaz u brodogradilište bio otvoren za ovu prigodu, pozdravio je i Kristian Siem, predsjednik Uprave "Siem Car Carrier Industry", u ime naručitelja, a brod je imenom "Siem Ashanti" krstila Julia Osei Tutu, supruga kralja pokrajine Ashanti u Gani.



RIJEKA – Brod za prijevoz automobila, dugačak 200 metara, za naručitelja “Auto Marine Transport” porinut je u subotu u brodogradilištu “3. maj” u Rijeci što je ujedno i prvo porinuće u tom brodogradilištu nakon godine dana stanke.


Direktor “3. maja” Maksimilijan Percan rekao je da je to drugi brod u seriji za istog naručitelja.


Brod može prevesti 7000 automobila na 13 paluba. Ukupna nosivost mu je 17.000 tona, širina 32 metra, a najveća brzina 19 čvorova.


snimio Sergej Drechsler


snimio Sergej Drechsler





Okupljene na porinuću, među kojima je bilo mnogo Riječana s djecom, s obzirom na to da je ulaz u brodogradilište bio otvoren za ovu prigodu, pozdravio je i Kristian Siem, predsjednik Uprave “Siem Car Carrier Industry”, u ime naručitelja, a brod je imenom “Siem Ashanti” krstila Julia Osei Tutu, supruga kralja pokrajine Ashanti u Gani.


Bilo je to prvo porinuće u “3. maju” nakon godine dana stanke. Taj je brod trebao biti porinut u more, prema prvim ugovornim rokovima, na ljeto prošle godine, ali je porinuće bilo tek sad, zbog problema u poslovanju riječkoga brodogradilišta.