Konačno

Počela izgradnja kružnog toka kod Bauhausa

Sanja Gašpert

Po provedenom postupku javne nabave, Županijska uprava za ceste radove je ugovorila s tvrtkom Finvest, koja ih je upravo započela. Grad Bakar i Industrijska zona će na tom potezu izgraditi javnu rasvjetu te priključke za nastavak izgradnje komunalne infrastrukture



BAKAR Višegodišnje inzistiranje Grada Bakra na rješavanju problema prometa u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu, na raskrižju kod Bauhausa i Lesnine, najprije kod Hrvatskih cesta, a zatim i u Primorsko-goranskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste, urodilo je plodom. Naime, nakon izrade projektne dokumentacije, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i dobivanja potrebnih dozvola za gradnju, osiguravanja sredstava i ugovaranja radova, napokon je otvoreno gradilište na izgradnji toliko potrebnog kružnog toka u Industrijskoj zoni.


Po provedenom postupku javne nabave, Županijska uprava za ceste radove je ugovorila s tvrtkom Finvest, koja ih je upravo započela.


– Grad Bakar i Industrijska zona će na tom potezu izgraditi javnu rasvjetu te priključke za nastavak izgradnje komunalne infrastrukture, a Komunalno društvo Grada Bakra uredit će zelene površine. Radovi prelaze iznos od dva milijuna kuna i trebali bi biti završeni u roku od 90 radnih dana. Kao privremeno prometno riješenje za vrijeme trajanja redova koristit će se prometnica Mavrinci-Kukuljanovo i novoizgrađena prometnica A3-A8 od Stanice specijalne policije do Robnih terminala. Pristup Plodinama, Lesnini i Lidlu vozilima moguć je iz smjera Čavala. Postavljena je sva potrebna prometna signalizacija, rekao je gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.




Dodao je da će se po završetku radova pojačati protočnost vozila i, što je najvažnije, sigurnost putnika i vozača. Naime, već prije nesretnih događaja, u kojima je, nažalost, i jedna mlada osoba izgubila život, Grad Bakar upozoravao je na opasnosti koje prijete u prometu na ovom raskrižju i tražio izgradnju kružnog toka te ponudio pomoć u rješavanju ovog problema.