Grad Rijeka odlučio

Pobjeda stanovnika Potoka: Park na kraju Ulice Nikole Cara ipak ostaje

Ljiljana Hlača

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Parkovna površina na spoju Ulice Nikole Cara (kod kućnog broja 11) i Završnikove ulice na Potoku – ipak će ostati.


Odlučio je Grad Rijeka, Odjel gradske uprave za urbanizam, uvažavajući reagiranje građana iznesene tijekom javne rasprave o Prijedlogu izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja područja Potok u Rijeci. Naime, na navedenoj površini spomenuti Plan je predviđao gradnju objekta »l« oblika za poslovnu namjenu, no takvo će se rješenje ukloniti.


Podsjetimo, do 7. rujna trajala je javna rasprava o izmjenama Detaljnog plana uređenja za područje Potok koji bi trebao doživjeti pravu transformaciju, a predmet spomenute rasprave su bile četiri lokacije: lokacija bivše upravne zgrade Elektromaterijala, lokacija planirane građevine na spoju Završnikove i Ulice Nikole Cara, zatim blok HEP-a između Ulice Nikole Cara i Rikarda Katalinić Jeretova te manji poslovni kompleks uz Završnikovu ulicu.




U cijelu priču mogli su se uključiti i građani, a Grad Rijeka je zaprimio 24 dopisa. Iako mnogi dopisi koje je Grad zaprimio nisu ni bili predmet ovog javnog poziva, svi će se oni temeljito analizirati, saznajemo.


Park na Potoku


Park na Potoku



– Od onih tema koje nisu bile predmet poziva treba spomenuti tretman unutrašnjosti bloka unutar Ulica Nikole Cara, Rikarda Katalinića – Jeretova i Zdenka Petranovića i prometna rješenja prolaza tzv. trećeg koridora u dubini područja Potok – saznajemo od Odjela gradske uprave za urbanizam.


– A od onoga što pak jest bilo predmet javnog poziva, a na što su građani najviše ukazivali, treba spomenuti – rješenje lokacije bivše upravne zgrade Elektromaterijala. Tu se primjedbe građana kreću u rasponu od smanjenja predložene veličine građevine pa sve do uklanjanja postojeće građevine, odnosno do prijedloga koje idu u smjeru da se na tom mjestu izgradi garaža, parkovna površina, dječje igralište i slično te na promjenu uvjeta izgradnje objekta oblika » l« poslovne namjene na spoju Završnikove i Ulice Nikola Cara (a gdje je sada park op.a), dalje je navedeno.