Sastanak zastupnika

Plenković okupio kremu HDZ-ovaca na Kukuljanovu. Što dogovaraju?

Damir Cupać

Foto Silvano Ježina

Foto Silvano Ježina

Svi koji su trebali stići na Kukuljanovo su i stigli na ponos ministra prometa Olega Butkovića čiji je resor suočen s prvim ovogodišnjim snijegom



KUKULJANOVO Nakon što je tijekom dana posjetio Senj, premijer Andrej Plenković nazočio je sjednici Kluba zastupnika Hrvatske demokratske zajednice u konferencijskoj sali poslovne zgrade Industrijske zone. Premijer nije bio voljan davati izjave medijima, a dnevnom redu su bile teme proračuna za 2019. godinu, rebalansa ovogodišnjeg proračuna, mirovinska reforma, porezna reforma i aktualna situacija, kako se to voli reći.


I svi koji su trebali stići na Kukuljanovo su i stigli na ponos ministra prometa Olega Butkovića čiji je resor suočen s prvim ovogodišnjim snijegom.


Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je da je sastanak u Kukuljanovu nastavak dobre prakse po kojoj taj klub zastupnika svaki mjesec-dva organizira posjet drugom dijelu Hrvatske i tamo dade podršku HDZ-ovim gradonačelnicima i saborskim zastupnicima iz tog kraja.




»Tema sastanka je bilo sutrašnje glasovanje i rasprava u Saboru o poreznoj reformi i rebalansu proračuna te o državnom proračunu koja slijedi idući tjedan«, rekao je Bačić te naglasio da je proračun na tragu programa rada Vlade i usuglašen sa svim projektima koje je Vlada najavila, pa tako i s poreznom, mirovinskom i zdravstvenom reformom.


S druge strane, omogućava poticanje investicija, te ga mi u HDZ-o vidimo kao poticaj gospodarskog rasta Hrvatske i demografske obnove kroz značajne stavke proračuna, istaknuo je.


Ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a za Primorsko-goransku županiju Oleg Butković rekao je da se govorilo i o najvažnijim projektima na području županije poput radova na punom profilu Istarskog ipsliona i ulaganju više od 100 milijuna kuna u lučku infrastrukturu.


»HDZ je u toj županiji na vlasti u 13 gradova i općina i u uzlaznom je trendu. U tijeku su pripreme za lokalne izbore na kojima očekujemo pobjedu i u Primorsko-goranskoj županiji«, istaknuo je.


Saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra, na čijem području se nalazi Industrijska zona Kukuljanovo, Tomislav Klarić ustvrdio je da je na sastanku iskazana sloga, zajedništvo i snaga koja pokreće brojne projekte na tom području, što je vidljivo i u Industrijskoj zoni te u cijeloj županiji. U zoni je u tijeku izgradnja sedam poslovnih objekata, ukupne površine 30.000 četvornih metara.


»U Industrijskoj zoni je u proteklih godinu i pol dana našlo posao više od 500 ljudi. Investicije u godinu i pol dosežu milijardu i pol kuna, uz 46 milijuna kuna europskih sredstava koje je Vlada osigurala za poslovanje tvrtki u zoni«, dodao je Klarić.