Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1
Sutra: 1° 1° 1
21. siječnja 2020.
Nastup na Trgu Šišmiš

Performans grupe Flame: Priče liječenih ovisnika

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 29. lipanj 2018. u 12:30 2018-06-29T12:30:01+02:00

Plesom, strašću, emocijom, pokretom, mimikom, kostimografijom i glazbom odrazili su previranja i borbe kroz koje ovisnici prolaze u odnosu na drogu i društvo u kojem žive, ali i sa sobom samima

RIJEKA Plesna grupa Flame performansom »Draw the line« odigrala je fantastičnu ulogu u obilježavanju međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge.

Plesom, strašću, emocijom, pokretom, mimikom, kostimografijom i glazbom odrazili su previranja i borbe kroz koje ovisnici prolaze u odnosu na drogu i društvo u kojem žive, ali i sa sobom samima.

Jučerašnje događanje odvilo se u organizaciji Udruge Vida i plesne grupe »Flame« koji su zajednički obradili priče liječenih ovisnika i pretvorili ih u prekrasnu i emotivnu koreografiju Dominika Valića koju su riječkoj publici predstavili na Trgu Šišmiš.

Ovim tipom umjetničkog izričaja poigrali su se pitanjima i razlozima zbog kojih ljudi uopće posegnu za drogom, na koji način ju doživljavaju, kako ona utjeće na njih, šta im ona znači, te kako i kada je potrebno »podvući crtu«. Performans je preispitao i status ovisnika u društvu, kao i odnos društva prema ovisniku.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.