Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Potpisan sporazum u Rijeci

Pametno i Unija Kvarnera zajednički idu na izbore za Europski parlament

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 6. travanj 2019. u 13:53 2019-04-06T13:53:00+02:00

Kompletna lista za EU izbore će biti objavljena sutra u Zagrebu, a poznato je kako će se na njoj naći dva kandidata iz Unije Kvarnera - Majda Manjgotić Paravić i Đanino Sučić

RIJEKA Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno, i Davor Willheim, predsjednik Unije Kvarnera, potpisali su danas u Rijeci sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Europski parlament. Kompletna lista za EU izbore će biti objavljena sutra u Zagrebu, a poznato je kako će se na njoj naći dva kandidata iz Unije Kvarnera - Majda Manjgotić Paravić i Đanino Sučić.

 Govoreći o tome kako su se odlučili na suradnju na Europarlamentarnim izborima, Willheim je kazao kako dvije stranke dijele vrlo slične političke svjetonazore. A cilj kvarnerskih predstavnika je jačanje regija unutar EU.

- Naša je ideja jačanje regija unutar Europske unije jer bi jače i veće regije donijele promijene i dale više prilika manjim sredinama za povlačenjem EU sredstava, kazao je predsjednik Unije Kvarnera podsjetivši kako se radi o  jednoj od najmlađih, ako ne i najmlađoj stranci u regiji.

 Puljak je u ime stranke Pametno pak, istakla, kako se ova lista zalaže za ujedinjenu, snažnu, demokratsku, poduzetnički i održivu Europu u kojoj Hrvatsku vide kao ravnopravnu članicu. 

- A Uniju Kvarnera smo prepoznali kao partnera koji se također zalaže za decentraliziranu Europu jakih regija, kazala je Puljak te navela kako su Dario Carev i Renata Sokol, koji su također nazočili potpisivanju sporazuma, jedni od kandidata stranke Pametno na EU izborima. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.