Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. listopada 2019.
Repa i fažol za sve

foto PUN MORSKI PRASAC Nikad veća gužva na Kantridi: ''Živio 1. maj! – Živio 3. maj!''

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 1. svibanj 2018. u 19:11 2018-05-01T19:11:59+02:00

RIJEKA    Nikad na Morskom prascu veća gužva i nikad raspjevaniji Kantridersi. I red je da je bilo tako jer slavio se 1. maj, blagdan radnnika, svih onih koji to jesu baš kao i onih silnih stotina tisuća nezaposlenih koji bi to htjeli biti. A na žalost nisu.

Uvod u samu proslavu bilo je kuhanje najtradicionalnijeg od svih tradicionalnih  primorskih jela – repe i fažola. Skuhano je bilo ukupno oko 150 porcija koje su dakako besplatno podijeljene okupljenom mnoštvu.

RI15TI3

A kad je nestala repa u duhu Istambulske konvencije, kako su poručili Kantridersi svim damama i onima koji se tako osjećaju, čašćenje je nastavljeno s ćevapima.

Odličnom raspoloženju doprinijela je sjajna glazba koja je na svjetlo dana izvukla i brojne stare hitove s prostora »regije«...

RI15TI2

Prvomajska je fešta u eufiričnom ritmu na prepunoj plaži Kantrida nastavljena... pa dosta dugo. I red je. Kad već svih ostalih dana klima baš i nije povoljna za radnike, neka barem 1. maj bude po guštu marginalizirane većine.

Inače, ovaj događaj održan je pod motom »Živio 1. maj! – Živio 3. maj!« i organizatori su ga najavili kao simboličku podršku radnicima »3. maja«.

RI15TI1

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.