Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 4
Sutra: 12° 12° 4
23. veljače 2020.

POVRATAK EDIJA KUČANA Čovjek kojeg je Uljanik maknuo vraća se na čelo »3. maja«

Foto Silvano Ježina
Foto Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 4. travanj 2019. u 8:25 2019-04-04T08:25:00+02:00

Vijest nitko nije htio službeno potvrditi jer Kučanovo imenovanje mora još »proći« kroz Trgovački sud u Rijeci, no provjereni izvori iz brodogradilišta kažu da je ovo gotova stvar

RIJEKA Desetak dana prije novog stečajnog ročišta, kormilo nasukanog i polomljenog »3. maja« trebao bi preuzeti Edi Kučan, bivši direktor riječkog brodogradilišta kojeg je Uljanikova uprava, koja danas sjedi u istražnom zatvoru, bila makla s te pozicije ubrzo nakon preuzimanja riječkih navoza i na njegovo mjesto postavila »svog« čovjeka, Zdravka Pliška, čije je ime na popisu osumnjičenika riječkog PNUSKOK-a.

Ovu vijest nitko nije htio službeno potvrditi jer Kučanovo imenovanje mora još »proći« kroz Trgovački sud u Rijeci, no provjereni izvori iz brodogradilišta kažu da je ovo gotova stvar. Do samog Kučana jučer nismo uspjeli doći.

S uhićenjem i pokretanjem istrage protiv bivših čelnih ljudi Uljanika i »3. maja«, riječki škver zatekao se u situaciji da je potpuno obezglavljen. Bivši direktor Maksimilian Percan, kao što je poznato, radi društvo svojim nekadašnjim šefovima iz Pule, Veljku Grpcu i Marinku Brgiću, dok je treći Uljanikov član u Nadzornom odboru »3. maja«, Elvis Pahljina, podnio ostavku i pušten je da se brani sa slobode. U ovom trenutku to znači da nema tko donositi odluke u »3. maju« jer je i Nadzorni odbor spao na dva člana, pa će se direktora, odnosno Kučana sudski imenovati.

* Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista...

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.