Lije ko' iz kabla

POPLAVA U RIJECI Pogledajte kako je izgledao opći potop na ulicama “grada koji teče”

Ljiljana Hlača

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Promet u Ulici Franje Račkoga nije bio moguć: tu je voda tekla snažno niz prometnicu te izbijala šahte. Automobili koji su se zatekli u podnožju te ulice okretali su smjer, ali da su imali kamo – baš i nisu



Obilne oborine poplavile su danas centar Rijeke. Čini se da je najgore bilo na Školjiću gdje je Rijeka uz Rječinu (koja je bila sasvim mirna i spokojna) dobila još jednu rijeku – ona koja je tekla niz Ulicu Franje Račkoga. Poplavio je dio Školjića kod noćnog bara Tunel, a zaplivao je i podvožnjak na Bulevaru.


Promet u Ulici Franje Račkoga nije moguć: tu je voda tekla snažno niz prometnicu te izbijala šahte. Automobili koji su se zatekli u podnožju te ulice okretali su smjer, ali da su imali kamo – baš i nisu. Jedino im je rješenje bilo okrenuti se prema Fiumari. Jer je na Školjiću kod parkirališta to jest Tunela voda automobilima bila gotovo do vratiju. Samo hrabri su se probijali kroz taj dio grada.


Foto Marin Aničić


Foto Marin Aničić





Prognostičari su najavljivali obilnu kišu (preko 40 litara po metru četvornome) a krivac ove poplave zasigurno leži u činjenici što je u kratkom vremenu palo dosta.


Zapravo ništa novo za Rijeku. Možda su i začepljene šahte od napadalog lišća dale svoj „doprinos“ za poplavu centra grada. Sutra će se zasigurno zbrajati štete osobito ako je voda ušla u poslovne prostore koji su inače na udaru jakih padalina.


Poplavljen je i dio Tower Centra.




Kiša je danas u Rijeci počela padati prijepodne, a pojačala je negdje iza 16 sati. Stranica Meteoalarm je danas za područje Rijeke izdala narančasto upozorenje i najavu obilne kiše, te bujične poplace, odnosno jaku buru s mjestimično olujnim udarima.


Isto je upozorenje za Rijeku na snazi i sutra, a vjetar bi trebao još malo pojačati. Kiša će padati još cijelu noć i sutra prijepodne, a dobra je vijest da će se sutra poslijepodne vrijeme proljepšati i biti stabilno i sunčano, ali ne i pretoplo. Za utorak je najavljena maksimalna dnevna tempratura 


DHMZ kiša će padati cijelu noć u sutra prijepodne


Od ponedjeljka poslijepodne i u utorak stabilno i sunčano, ali ne i pretoplo, uz dnevno maksimalnu temperaturu od 15 stupnjeva.