Svečanost na Trgu Riječke rezolucije

PAR uselio u nove prostorije

Ivor Balen



RIJEKA Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke obilježila je danas tri značajna događaja – ulazak u sedmu godinu postojanja, izlaženje monografije i, kao zadnje ali ne najmanje važno – preseljenje u nove prostorije na Trgu Riječke rezolucije, odnosno “između Kanala Ri i Municipiuma”.


Kako je istaknuo voditelj studija Nenad Antolović, tijekom službenog dijela manifestacije, neke tvrtke se pribojavaju sedam godina rada…


– Ali mi ne. Dapače, sada imamo nove prostorije u blizini Korza i u godinama koje dolaze ćemo unaprijediti naše djelovanje, rekao je Antolović, naglasivši da škola bilježi konstantno dobru stopu zapošljavanja svojih studenata i sve veći interes.




PAR je do sada “stanovao” nešto dalje od centra grada, u zgradi Narodnog učilišta Rijeka na Školjiću. Budući da su te prostorije bile neadekvatne, potraga za novima trajala je duže vrijeme.


– Nakon dvije naporne godine smjestili smo se tu gdje je nekad bio rektorat, što nam je simbolički pokazatelj da smo na pravom putu. Uređujući nove prostorije bili smo i pituri i zidari, ali sada smo napokon uselili. Vjerujem da je ispred nas ne još šest, nego najmanje 60 uspješnih godina, rekla je osnivačica PAR-a i dekanica Gordana Nikolić. 


Okupljenima se u ime profestora obratio Vladimir Rosić, a u ime studenata stipendistica Novog lista  Nasrin El Gharni. Oboje su istaknuli specifičnosti ove ustanove, ponajprije po pitanju odnosa i suradnje profesora i studenata.