Izgubili sve u požaru

Otvoren žiro račun za pomoć riječkoj obitelji Butković

Edi Prodan

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Zahvaljujući promptnoj reakciji Grada Rijeke, konkretno Karle Mušković, pročelnice Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb kao i razumijevanju sestre Danijele Orbanić, ravnateljice riječkog Hospicija pronađeno je optimalno rješenje za skrb o teško bolesnoj baki Katici Butković



RIJEKA – Kao što smo najavljivali, jutros je otvoren račun na koji se sad može uplaćivati donacije za pomoć obitelji Butković s Gornjeg Zameta kojoj je u subotnjem požaru u cjelosti izgorio stan i sva imovina koju je ta petočlana obitelj posjedovala.


– Sve je u banci bilo vrlo brzo gotovo. Ostaje još jedino dvojba koju ćemo tijekom dana razriješiti i s poreznom upravom o modaliteu iznosa koji se smije pojaviti na jednom takvom računu. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, bilo bi uistinu dodatno loše da se iznosi koje će nam darovati dobri ljudi zbog neke proceduralne greške moraju dodatno oporezivati, istaknula nam je Mira Butković, supruga i majka obitelji s Gornjeg Zameta.


Ono šo se pak danas pokazalo kao urgentna priča je smještaj za teško bolesnu baku Katicu Butković. Isticali smo već da se nalazi u izuzetno teškom stanju izazvanom teškom bolešću koja je ušla u iznimno lošu fazu.




Zahvaljujući promptnoj reakciji Grada Rijeke, konkretno Karle Mušković, pročelnice Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb kao i razumijevanju sestre Danijele Orbanić, ravnateljice riječkog Hospicija pronađeno je optimalno rješenje za skrb o teško bolesnoj baki Katici Butković.


Ona će do obnove stana biti u Hospiciju, s adekvatnom medicinskom skrbi. 


S druge strane, radovi na raščišćavanju zgraišta izgorjelog stana dobro napreduju. Danas počinje rušenje izgorjelog aneksa stana u kojem se i nalazila kuhinja od koje je požar krenuo što će uvelike olakšati pristup i početak obnove unutrašnjosti, dijelova gdje su se nalazile sobe, dnevni boravak, kupaonica… Još uvijek bez kiše, i lijepo vrijeme olakšava radove.


O razvoju događaja na zgarištu gdje se nekad nalazio dom obitelji Butković, majke Mire, oca Miljenka te djece Ene, Ane i Tea izvještavat ćemo permanetno na webu i tiskanom izdanju Novog lista.


Donacije se uplaćuju na račun:


ERSTE&STEIERMARKISCHE BANK RIJEKA


MIRA BUTKOVIĆPILEPIĆI 1RIJEKAHR1324020063102977899