Riječki HDZ

Ostrogović: Gdje bi bila Rijeka da je ne vodi demagog i lijenčina

Damir Cupać

Filipa Capan, Josip Ostrogović i Ivan Mencer / Foto: M. GRACIN

Filipa Capan, Josip Ostrogović i Ivan Mencer / Foto: M. GRACIN



RIJEKA – Predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u riječkom Gradskom vijeću Josip Ostrogović prozvao je riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela za lijenost zbog koje nije riješen problem osiguravanja stambenog smještaja za roditelje čija se djeca liječe u Dječjoj bolnici Kantrida. Ministre Olega Butkovića i Gorana Marića pohvalio je da su problem riješili u dva tjedna.


– Na aktualnom satu 25. travnja 2019. godine postavio sam pitanje vezano za izjavu doktorice Jelene Roganović, liječnice koja je vodila liječenje male Mile Rončević, da unatoč dugogodišnjim molbama Grad Rijeka nije omogućio korištenje stana u kojem bi se mogle smjestiti obitelji čija se djeca liječe od raka u Dječjoj bolnici Kantrida, a nisu iz Rijeke. Nadalje je rekla kako godinama moli gradske vlasti, kao i KBC Rijeka, da napokon reagiraju na njene dugogodišnje zamolbe da se roditeljima djece oboljele od malignih bolesti koja se liječe u Rijeci omogući jedan smještaj u blizini Dječje bolnice Kantrida kako bi obitelji mogle biti zajedno kad dijete pauzira od kemoterapije.


Gradonačelnik je tada rekao da je na zahtjev KBC-a Grad Rijeka osigurao 100.000 kuna za uređenje prostora u koji bi se smjestili roditelji. Slovkajući mi, naglasio je da je dao taj iznos za KBC te da ustupanje bilo kakvog stana za potrebe roditelja i djece nije njegova obveza, podsjetio je Ostrogović. Dodao je i da je gradonačelnik naglasio da ne želi sudjelovati u političkim prepucavanjima i skupljanju političkih poena na ovako osjetljivim pitanjima.




– Taj odgovor sam ocijenio jadnim. Znam da je gradonačelnik vrhunski političar i uvijek sam se pitao zašto nije nikada otišao na viši nivo politike na razini države, a onda sam shvatio da razlog njegove neambicioznosti leži u njegovoj lijenosti i inerciji. Vidio sam tada da njega ta teme nabavke stana uopće ne zanima, izjavio je Ostrogović. Nastavio je da se kao gradski vijećnik obratio ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću.


– Zajedno smo kontaktirali KBC i ministra državne imovine Gorana Marića. U samo nekoliko dana svi sudionici ove naše priče su reagirali na odličan način i u četvrtak 8. svibnja 2019. godine predani su ključevi dva stana za potrebe KBC-a, jedan na Krnjevu u plavom nizu i jedan na Mlaci kod benzinske stanice. U manje od dva tjedna riješili smo problem koji Grad Rijeka nije riješio godinama. Sad samo možemo zamisliti gdje bi bio naš grad da ga vodi netko sposoban, a ne ovakav demagog i lijenčina.


A što je to bitno radio naš gradonačelnik u proteklih desetak dana, koje su to bile njegove bitne obaveze. Bavio se brodom Galeb, polagao je vijence nekoliko puta, podjelio je preko 50 porcija fažola na Ronjgima, svečano otkriva postavljene četiri dvojezične ploče. Stvarno jedan uspješan gradonačelnik za 21. stoljeće, kazao je Ostrogović, zaključivši da ga zanima za koga to gradskih stanova ima kada za bolesnu djecu i njihove roditelje nema.