Investicije

Općina Kostrena rekonstruirala cestu, a Hrvatske ceste trebaju izgraditi rotor u Šoićima

Barbara Čalušić

Dražen Vranić i Dario Modrić jučer s novinarima na obnovljenoj cesti u Šoićima / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Dražen Vranić i Dario Modrić jučer s novinarima na obnovljenoj cesti u Šoićima / Snimio Damir ŠKOMRLJ

'Rekonstrukcijom ove ceste ostvareni su svi uvjeti da se napravi rotor u Šoićima čiji su investitor Hrvatske ceste i očekujemo da bi oni vrlo skoro trebali početi s izgradnjom rotora i s radovima te da bi u konačnici rotor bio u funkciji poboljšanja prometa na ovoj dionici', istaknuo je Vranić



KOSTRENA Izgradnja rotora u Šoićima mogla bi započeti već početkom iduće godine, no početak radova na trećem kostrenskom rotoru ne ovisi o Općini Kostrena, već o Hrvatskim cestama koje su investitori ovog dugonajavljivanog projekta.


Općina Kostrena je za izgradnju rotora realizirala sve infrastrukturne preduvjete, a to je u prvom redu rekonstrukcija 450 metara ceste od groblja u Svetoj Barbari do spoja na državnu cestu D-8.


Da daljnji tijek radova ovisi o Hrvatskim cestama jučer su, po svemu sudeći, htjeli poručiti kostrenski načelnik Dražen Vranić koji se zajedno sa šefom Upravnog odjela za komunalije Darija Modrića, obratio novinarima na novoizgrađenoj prometnici.




– Nalazimo se na rekonstruiranoj cesti koja ide od groblja Sveta Barbara pa do spoja na državnu cestu D-8. Riječ je o važnoj prometnici s obzirom na to da smo njezinom rekonstrukcijom značajno poboljšali promet prema našoj Poslovnoj zoni Šoići. Cesta je rekonstruirana u potpunosti, zajedno s javnom rasvjetom i odvodnjom, a postavljeno je i novo autobusno ugibalište pokraj »Zidara«. Rekonstrukcijom ove ceste ostvareni su svi uvjeti da se napravi rotor u Šoićima čiji su investitor Hrvatske ceste i očekujemo da bi oni vrlo skoro trebali početi s izgradnjom rotora i s radovima te da bi u konačnici rotor bio u funkciji poboljšanja prometa na ovoj dionici, istaknuo je Vranić.


Prema riječima Darija Modrića, ova je investicija vrijedna oko 2,3 milijuna kuna. Izvođač radova je tvrtka Dinocop iz Omišlja, dok je stručni nadzor obavio Papić biro. U Općini Kostrena ističu da cesta predstavlja prvu fazu izgradnje komunalne infrastrukture u ovom dijelu Šoića i vezat će se na budući rotor koji bi Hrvatske ceste trebale početi graditi početkom iduće godine.


Načelnik Vranić jučer je najavio planove za iduću godinu kad je riječ o izgradnji prometne infrastrukture u Kostreni. Tijekom iduće godine kreće izgradnja ceste u stambenom naselju Paveki gdje će biti izgrađena cesta s dva kraka što će ujedno biti i preduvjet za izgradnju vatrogasnog doma.


– Vatrogasni dom je u obuhvatu tog prosotra, a vrijednost ove ceste je pet milijuna kuna. Nakon Nove godine, u veljači kreće se s postupkom javne nabave, a početak izgradnje očekujemo u prvom kvartalu iduće godine. Također, projekt vatrogasnog doma prijavljen je za dobivanje sredstava iz europskih fondova, a u proljeće iduće godine očekujemo i informacije vezane za taj projekt, rekao je Vranić.