Ugodnije druženje uz Rječinu

Općina Jelenje obnovila klupe i stol u Lukežima

Sanja Gašpert



LUKEŽI Općina Jelenje uz pomoć nadležnih institucija i zalaganjem udruga te pojedinaca obnovila je klupe i stol u mjestu Lukeži, pa će, kako ističu u Općini, boravak i druženje uz Rječinu od sada biti mnogo ugodniji.


Drvena građa izrađena je od ariša te je premazana adekvatnim lakovima, kako bi se produžio vijek trajanja na otvorenom prostoru. Uz veliki stol namijenjen za druženja i pripadajuće klupe na popularnom »brodu« dodane su po dvije samostalne klupice.


Prema ifnroacijama iz Općine Jelenje, upravo je u tijeku postavljanje i dodatne četiri klupe, kako bi se kompletna priča u Lukežima adekvatno zaokružila i činila jednu cjelinu. Prema sličnom principu uredit će se i Lucinski vir, napominju iz Općinske uprave.




– Zatečeno stanje na popularnom »brodu« nije bilo adekvatno za mještane i putnike namjernike. Želimo da Općina Jelenje bude vikend-destinacija, stoga smo u suradnji s nadležnim institucijama započeli projekt obnove klupa i stolova. Hrvatske šume osigurale su kvalitetnu drvenu građu, dok su vatrogasci DVD-a Jelenje i Denis Barac izvukli označena stabla. Pilana Bura iz Podkilavca preuzela je građu i ispilila materijal, dok je na poziciju u Lukeže materijal dostavio Autoprijevoznički obrt Kurelić. Članovi Športsko-ribolovnog društvo Rječina drvenu su građu uredili i postavili na predviđena mjesta, a na projektu svoj angažman dao je i Josip Debelić, kaže načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja, dodajući kako kompletan projekt vrijedi 30 tisuća kuna, a zahvaljujući suradnji i pomoći pravnih subjekata i pojedinaca iz općinskog se proračuna izdvojilo svega pet tisuća kuna. Općina Jelenje još jednom je pokazala zajedništvo aktivnim uključivanjem mještana u komunalne projekte, jer svima je cilj imati adekvatno uređen prostor za provođenje slobodnog vremena, kaže Marčelja.