Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 2n
Sutra: 7° 7° 2n
29. siječnja 2020.
Donijeli slike i igračke

Opatijski vrtićari posjetili Dječju bolnicu Kantrida

Snimio Vedran KARUZA
Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 29. svibanj 2018. u 12:33 2018-05-29T12:33:13+02:00

Cilj našeg posjeta i darivanja je da senzibiliziramo našu zdravu djecu, da shvate vrijednosti zdravlja i života, da uživaju u momentima koji su bitni. Ovo je za njih jedno novo iskustvo, a nadamo se nastavku suradnje i sljedećem posjetu kojega ćemo organizirati, kazala je maestra Slavica Štulić

RIJEKA Skupina od dvadesetak mališana talijanske manjine Dječjeg vrtića Opatija posjetila je danas Dječju bolnicu Kantrida, u pratnji maestri Slavice Štulić i Andree Buršić.

Povod posjeta, između ostalog, je donacija opatijskih vrtićara Dječjoj bolnici Kantrida, koja se sastoji od dvadesetak slika na staklu, koje su izradila sama djeca, a koja će ubuduće krasiti zidove bolnice, točnije prostore glavne zgrade.

Također, opatijski mališani posjetili su dio bolesne djece koja se nalaze na liječenju i darivali ih prigodnim igračkama, vrijednim ukupno dvije tisuće kuna.

- Došli smo u prvi posjet mališanima koji se trenutno nalaze na bolničkom liječenju, a tom prigodom smo donijeli radove naše djece, kao i nove igračke. Cilj našeg posjeta i darivanja je da senzibiliziramo našu zdravu djecu, da shvate vrijednosti zdravlja i života, da uživaju u momentima koji su bitni. Ovo je za njih jedno novo iskustvo, a nadamo se nastavku suradnje i sljedećem posjetu kojega ćemo organizirati, kazala je maestra Slavica Štulić.

G295VK15

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.