18. Dječji karnevalski korzo

Opatijom prodefiliralo 2.500 maskiranih mališana

Marina Kirigin

Malene dame sa kamelijom, turisti, ribari, princeze i prinčevi, more, ribice, planinari podsjetili su na vrijeme zlatnog doba opatijskog turizma



OPATIJA Kiša koja je povremeno “picala” nije uspjela ukloniti osmijeh sa lica dvije i pol tisuće malih maškara koje su prodefilirale Opatijom u sklopu 18. Dječjeg međunarodnog karnevalskog korza. Malene dame sa kamelijom, turisti, ribari, princeze i prinčevi, more, ribice, planinari podsjetili su na vrijeme zlatnog doba opatijskog turizma što je bila i tema ovogodišnjeg dječjeg karnevala, a ostali maškarani gosti iz 35 grupa iz Hrvatske i Slovenije temu za svoj kostim pronašli su u bajkama i crtićima.


Rasplesano i veselo Opatijom su koračali i Spužvabobi i vodiške gusarice, vesela družina Petra Pana, opatijski ribari, ali i Crvenkapice i lovci sa Viškova… Duško Jeličić Dule, “veli” opatijski pusni gradonačelnik pobrinuo se da vlast preda malim maškarama, pa je tako ključeve grada, bandjeru ali i škrinjicu sa čokoladnim eurima predao dječjoj gradonačelnici Opatije Petri Pelozi  koja je male maškare pozvala da zavladaju Opatijom.


Kolona vesele dječice u šarenim kostimima »obasjala« je tmurnu Opatiju, a animatori, zvjezdice, klauni, štrumfovi i pčelice potrudili su se razveseliti mnogobrojne posjetitelje, roditelje, noniće koji su pljeskom bodrili mališane. Mario Lipovšek Battifiaca, Joso Krmpotić, Neno Pavinčić, Dražen Turina Šajeta, grupa Mustafi, Mauro Staraj i La Banda bili su zaduženi za podizanje atmosfere na dionicama uz opatijsku prometnicu i na kuplaištu Slatina gdje se kompletan maškarani svijet preselio nakon dvosatnog defilea. Druženje na Slatini uz glazbeni program bilo je zaslađeno krafnama i sokovima, ali i karnevalskim menijom koji se nudio u ugostiteljskom objektu. 




– Maškare su predivne, kostimi maštoviti, a njihov pozitivni duh ne dozvoljava kiši da počne padati – rekla je Sara Pepić koja je maškaranu povorku pratila na opatijskoj tržnici i isčekivala prolazak svom malog brata kostimiranog u  ribara. Takav je komentar imao i pusni gradonačelnik Opatije rekavši “Ovo je najlepše od maškar ča se more desit!”.


Više u tiskanom izdanju u ponedjeljak, 17. veljače 2014.