Natjecanje

Olimpijski festival dječjih vrtića PGŽ-a na Viškovu okupio stotine predškolaca

Ingrid Šestan Kučić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

Ukupni pobjednik višesatnog natjecanja koje se odvijalo pod motom »I ja želim biti olimpijac« je Dječji vrtić »Katarina Frankopan« iz Krka, dok je drugo mjesto zauzeo Dječji vrtić Matulji, a treće Dječji vrtić Opatija



Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije okupio je na igralištu NK Halubjan 600 predškolaca iz 15 primorsko-goranskih vrtića, a ukupni pobjednik višesatnog natjecanja koje se odvijalo pod motom »I ja želim biti olimpijac« je Dječji vrtić »Katarina Frankopan« Krk, dok je drugo mjesto zauzeo Dječji vrtić Matulji, a treće Dječji vrtić Opatija.


Domaćin 16. po redu Olimpijskog festivala bio je Dječji vrtić Viškovo koji je zajedno sa Zajednicom sportova Primorsko-goranske županije organizirao manifestaciju, dok su pokrovitelji bili Primorsko-goranska županija, Općina Viškovo i Hrvatski olimpijski odbor, a generalni sponzor bila je Ina d.d.


Pet disciplina


Kao i prijašnjih godina predškolci su se natjecali u pet disciplina za djevojčice i dječake, a u disciplini atletika 50 metara za djevojčice pobjedu je odnijela Nina Poropat iz Dječjeg vrtića »Radost«, dok je druga Laura Hocenski iz Dječjeg vrtića »Cvrčak«, a treća Lana Sobol iz vrtića »Hlojkica«.




U istoj disciplini među dječacima prvi je Amar Boza iz vrtića »Čavlić«, drugi Filip Komarac iz vrtića »Matulji«, a treći Nicolas Topločić iz vrtića »Katarina Frankopan«.


U disciplini štafeta 4×25 metara prvo mjesto među djevojčicama pripalo je ekipi vrtića »Grobnički tići« (Lucia Radovan, Tara Valenta, Nika Kovačević i Laura Lukežić), drugo ekipi vrtića »Pahuljica« (Lana Pahljina, Anastasia Dumić, Tonka Debelić i Tamara Puškarić), treće ekipi vrtića »Radost« (Leona Vuković, Laura Čugalj, Tea Lisko i Leona Derossi).


Pobjednici


Pobjednici



U istoj disciplini među dječacima prvo mjesto pripalo je ekipi Dječjeg vrtića »Rijeka« (Mario Pušić, Mauro Dundović, Luka Rubinić i Vito Njegovan), drugo Dječjem vrtiću »Matulji« (Toni Česen, Joshua Jaemin Kim, Gabriel Knežević i Gašpar Vukušić), treće vrtiću »Radost« (Dejan Kovčalija, Karlo Hrman, Leon Fejzić i Robert Lončarić).


U disciplini bacanje loptice prvo je mjesto među djevojčicama pripalo Mihaeli Malinarić iz vrtića »Radost«, drugo je mjesto osvojila Mari Kundija iz Dječjeg vrtića »Rijeka«, treće Ema Pokorni iz vrtića »Viškovo«, a u među dječacima prvo je mjesto osvojio Manuel Beltrame iz vrtića »Opatija«, drugo Ivano Antičević iz vrtića »Cvrčak«, a treće Jasmin Zajković iz vrtića »Vladimir Nazor«.


snimio Roni BRMALJ


snimio Roni BRMALJ



U disciplini skok u dalj među djevojčicama prvo je mjesto osvojila Mare Toić iz vrtića »Katarina Frankopan«, drugo Sara Perković Šantar iz istog vrtića, treće Ruža Šimić iz vrtića »Matulji«, a među dječacima prvo mjesto osvojio je Elias Rudman iz vrtića »Katarina Frankopan«, drugo Petar Rodinis iz vrtića »Girice« i treće mjesto Erik Zeichen iz vrtića »Matulji«.


U disciplini nogomet djevojčice prvo mjesto osvojila je ekipa Dječjeg vrtića »Opatija«, drugo Dječjeg vrtića »Matulji«, treće Dječjeg vrtića »Čavlić«, a među dječacima prvo mjesto osvojila je ekipa dječjeg vrtića »Viškovo«, drugo Dječjeg vrtića »Čavlić«, treće Dječjeg vrtića »Matulji«.


snimio Roni BRMALJ


snimio Roni BRMALJ



Prijatelj djece


Samo natjecanje otvorio je pročelnik Ureda županije Goran Petrc koji je istaknuo da je manifestacija priznanje Općini Viškovo i najbolji pokazatelj da se radi o općini koja je prijatelj djece, dok je načelnica Općine Sanja Udović napomenula da se olimpijski festival po prvi put organizirao na Viškovu, a ravnateljica Dječjeg vrtića Viškovo Ingrid Lončarić kazala je da se radi o festivalu sporta, igre i prijateljstva.