Vasilić ponovo na čelu PGS-a

Oleg Butković zbunio sve prisutne na skupu PGS-a i Amsterdamske koalicije

Tihana Tomičić

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ

'Dobio sam poziv PGS-a, pa sam i došao, zašto ne bih', rekao nam je Butković koji je nakon toga imao stranački sastanak u Rijeci, a PGS-ovcima je poručio: - Nitko ne može ostvariti sebe ako ne poštuje drugoga, zato sam danas i ja tu. Svi zajedno radimo na boljitku ovog kraja, i ja prihvaćavam cijeli niz PGS-ovih inicijativa. Neke je moguće realizirati, neke nije, ali ja vam zahvaljujem na svim tim inicijativama



DRAŽICE Na izbornoj konvenciji održanoj u Dražicama Darijo Vasilić izabran je još jednom za predsjednika Primorsko-goranskog saveza, zamjenica će mu biti Tea Mičić Badurina, a politički tajnik ostaje Franjo Butorac.


Na skupu su bili svi čelnici koalicijskih partnera PGS-a, Amsterdamske koalicije, kao i SDP-a, ali jedan od najzanimljivijih detalja bio je posjet predstavnika HDZ-a, ministra i županijskog čelnika HDZ-a Olega Butkovića, čijem su se prisustvu na skupu stranke koja nikad nije surađivala s HDZ-om začudili svi redom.


Snimio Roni BRMALJ


Snimio Roni BRMALJ





Butković je međutim bio prijateljski raspoložen: – Dobio sam poziv PGS-a, pa sam i došao, zašto ne bih, rekao nam je Butković koji je nakon toga imao stranački sastanak u Rijeci, a PGS-ovcima je poručio: – Nitko ne može ostvariti sebe ako ne poštuje drugoga, zato sam danas i ja tu. Svi zajedno radimo na boljitku ovog kraja, i ja prihvaćavam cijeli niz PGS-ovih inicijativa. Neke je moguće realizirati, neke nije, ali ja vam zahvaljujem na svim tim inicijativama.


Održali ste se kao mala stranka unatoč najezdama velikih stranaka, i dobro je da postoji jaka regionalna stranka na jednom području, rekao je Butković i otišao na svoj sastanak u HDZ. 


– Baš je dobro da je ministar otišao pa ga sada možemo ogovarati, rekla je šaleći se Anka Mrak Taritaš, dok je šef HSS-a Krešo Beljak s govornice poručio kako Butkovića smatra “jednim od rijetko normalnih HDZ-ovaca”.


Iako najčešće poručuje da HDZ treba zabraniti, Beljak i Butković lijepo su se napričali uoči skupa, a Butković je podsjetio da su njihove stranke još u suradnji, primjerice, i u Novom Vinodolskom.


IDS-ovce ministar mora nije impresionirao te su Boris Miletić i Valter Flego poručili kako Istra daje preko milijardu kuna godišnje u državni proračun više nego joj se vraća, pa su zato od Vlade imali pravo tražiti da spasi Uljanik, što ona nije učinila, kazali su.


– Zar moramo ovisiti o odlukama Vlade? Zamjeraju nam da je u Uljanik uloženo 3,2 milijarde kuna, a to je ono što je Istra uplaćivala u samo u tri godine u državni proračun, i svejedno Uljanik nije sačuvan, rekao je Boris Miletić.


Kritizirao je desnicu općenito:- Nemamo što razgovarati s onima koji oslobođenje Hrvatske od fašizma nazivaju drugim imenom, kao okupaciju, rekao je Miletić.


Krešo Beljak poručio je HDZ-ovcima da se ugledaju na Rijeku, Istru, PGŽ i Samobor – to su najnaprednije sredine, ali samo zato jer u njima HDZ nikad nije bio na vlasti, zaključio je.