11. izdanje

Odvožen Balinjera spust pul Spinčić, pogledajte sve te nemotarije na balinjerama

Slavica Kleva

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



SPINČIĆI Ni važno kako ni s čen ćete se kalevat, važno je da ste na balinjerah i maškarani! tako je glasila pozivnica za sve koji su se u petak poslijepodne našli u Spinčićima na balinjera spustu.


A kako drugačije otvoriti 11. Memorijalni balinjera spust pul Spinčić nego glazbom Glazbenog društva Spinčići na vrhu Spinčićeve ulice zgora palmi.


Ponosni su iz Pusnog odbora Spinčići, jer ne samo da je Spinčo Merikanić povratnik s Meriki uzeo ključ Grada Kastva nego je rekao da nakon par godina pauze treba vratiti i balinjera spust.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza





Poželjeno, ostvareno, oživjelo! Prva koja je otvorila Memorijalni balinjera spust u tradicionalnoj nošnji čvrsto držeći ključeve Grada Kastva pusna je gradonačelnica iz Pusnog odbora Spinčići Sanja Pešćica.


Spust niz dvjestotinjak metara strmu ulicu uspješno i spretno je odvozila i tako otvorila put i Batmanu od Spinčić, Mićoj bebi iz Kastva ali i Maji Šuput koja je samo rekla da je imala želju spustiti se ali i da bi voljela imati Majin mikrofon.



Nekoliko monopatina, sličnih romobilu uspješno je završilo spust, a potom karići jednosjedi, pa karići dvosjedi i na kraju posebno uređena vozila na balinjerah.


Bilo je tu i radnika “3.maja”, mješovita grupa iz Jušića i Ičića koji su potvrdili da još nisu dobili plaću, spustio se uspješno na balinjerama i Kamikaza, ali i maškara sa “šefljom” u ruci.


Dobar spust odvozili su i Milicajci iz Kastva, baš kao i dvojac pod nazivom Vojni turizam. Sidonija Kope iz Kastva nosi i titulu Miss balinjerade Opatije 2020, a spustio se i Borat s modnom mačicom. U Kastavskom-kineskom čajniku uspješno su se spustili ali i na vrijeme zaustavili baš kao i Elza od Spinčić pod nazivom Jebeno kraljevstvo.


Ovaj 11. Memorijalni balinjerada spust pul Spinčić posvećen je preminulom dragom članu Pusnog odbora Dubravku Dukiću Guletu, a cijeli maškarani balinjera šušur uhvatio je okom kamere Branko Kukurin-Jani iskoristivši priliku da najavi skoru izložbu fotografija.


Balinjera spust vodio je Borna Šmer, zaplesalo se uz bend Kožne Jakne, okrijepa je bila topla i slasna, dakako, fažol za prste polizat’, Pusni odbor Spinčići osigurao je svim natjecateljima medalje i pehare.