Druženje na Viškovu

Održane 16. Sportske igre antifašista PGŽ-a

Ljiljana Hlača

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Događaj je privukao više od 300 sudionika s područja riječkog prstena i kvarnerskih otoka



RIJEKA Održane su još jedne Sportske igre antifašista Primorsko-goranske županije, a ovoga puta susret je održan na Viškovu u Domu hrvatskih branitelja. Antifašisti se okupljaju već 16. godinu, a cilj je uvijek isti – druženje u sportskom ozračju.


Događaj je privukao više od 300 sudionika s područja riječkog prstena i kvarnerskih otoka.


– A sve to znači da antifašizam još uvijek nije zamro, kazali su nam Dinko Tamarut, predsjednik SABA-e PGŽ-a i Mladen Hero, predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca Viškovo.




Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović tom prilikom je istknula da su zadovoljni što je Viškovo ove godine domaćin jednog ovakvog događaja, ali i zbog toga što njihova Udruga antifašista ima mlade članove što znači da su temelji ovog pokreta sigurni.


Natjecatelji su se mogli okušati u pikadu, briškuli odnosno trešeti, boćanju, šahu i potezanju konopa. Susret je organizirao Savez antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije i Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Najbolji su dobili pehare i medalje.