World Cleanup Day

Održana Zelena čistka na Viškovu: Prikupljeno 35 kubika otpada

P. N.

Foto TZ Viškovo

Foto TZ Viškovo

U čišćenju su sudjelovali: KD Viškovo, KD Čistoća, Fiumex d.o.o., SKD Prosvjeta, SKUD Prosvjeta, Ekoplus, TZ Viškovo, zaposlenici Općine Viškovo i mještani



VIŠKOVO Međunarodni „World Cleanup“ dan je jedna od najvećih svjetskih ekoloških aktivnosti u kojima sudjeluju zajednice diljem svijeta. U Hrvatskoj se kao dio svjetske akcije „World Cleanup 2018“ odnosno globalnog pokreta „Let’s do it!“ održala Zelena čistka, jedan dan za čisti okoliš, po šestu godinu za redom danas u organizaciji Općine Viškovo i TZ Viškovo.


U čišćenju su sudjelovali: KD Viškovo, KD Čistoća, Fiumex d.o.o., SKD Prosvjeta, SKUD Prosvjeta, Ekoplus, TZ Viškovo, zaposlenici Općine Viškovo i mještani.


Akcija je započela okupljanjem volontera na parkiralištu Milihovo u 9 sati ujutro, a čistile su se sljedeće lokacije: Bezjaki – Milohni-Kastav, Dovičići – Kastav, šetnica Plešivac od ulaza Biškupi i odmorište Kapitovac.




Volonteri su bili raspoređeni na lokacije Šetnica Plešivac od ulaza Biškupi i na odmorište Kapitovac, dok su KD Viškovo, KD Čistoća i Fiumex d.o.o. čistili i uklanjali otpad s lokacija Bezjaki – Milohni – Kastav i Dovičići – Kastav.


Tijekom akcije koja je trajala oko 4 sata prikupljeno je ukupno 35 kubičnih metara otpada.


Turistička zajednica i Općina Viškovo zahvaljuju svim sudionicima za odazivu i suradnji.