Sporazum HŽPP-a i Autotroleja

Od sutra gradskim vlakovima od Šapjana do Fužina

Marinko Glavan

Zajedničkom kartom bit će omogućen prijevoz vlakom unutar 4 zone te autobusima Autotroleja / Snimio Vedran KARUZA

Zajedničkom kartom bit će omogućen prijevoz vlakom unutar 4 zone te autobusima Autotroleja / Snimio Vedran KARUZA

Zajednička mjesečna karta HŽPP – KD Autotrolej vrijedit će od 1. rujna 2018., a zajedničkom kartom bit će omogućen prijevoz vlakom unutar 4 zone te autobusima Autotroleja



RIJEKA Sustav integriranog putničkog prijevoza vlakovima Hrvatskih željeznica i autobusima Autotroleja od sutra će započeti s radom, a vlakovi će putnike prevoziti od Šapjana na zapadu, do Fužina na istoku, pri čemu će putnici koristiti jedinstvenu mjesečnu pretplatničku  kartu za prijevoz vlakom i gradskim autobusima, najavljeno je iz HŽ Putničkog prijevoza.


 Sporazum o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Grada Rijeke, kao i Ugovor o poticanju integriranog prijevoza putnika primjenom radničke, studentske, učeničke i umirovljeničke pretplatne karte, potpisani su između HŽ Putničkog prijevoza i Autotroleja u lipnju ove godine, kada je organizirana i prva probna vožnja putničkog vlaka na relaciji Rijeka – Šapjane – Rijeka.


Zajednička mjesečna karta HŽPP – KD Autotrolej vrijedit će od 1. rujna 2018., a zajedničkom kartom bit će omogućen prijevoz vlakom unutar 4 zone te autobusima Autotroleja.


Gradski će vlakovi na relaciji između Jurdana i Rijeke prometovati s 12 polazaka dnevno, dok će na relaciji Fužine – Rijeka – Fužine biti 14 polazaka dnevno. Prema najavama Željka Ukića, predsjednika uprave HŽ Putničkog prijevoza, broj polazaka na relaciji Jurdani – Rijeka od prosinca ove godine bit će povećan na 16, a vožnja na toj trasi trajat će oko 28 minuta u jednom smjeru.


1. zona: Sušak Pećine, Krnjevo i Opatija-Matulji – radnička 350 kuna, učenička i studentska 200 kuna, umirovljenička 175 kuna. 2. zona: Škrljevo, Meja, Rukavac, Jušići, Jurdani i Permani – radnička 450 kuna, učenička i studentska 250 kuna, umirovljenička 225 kuna3. zona: Melnice, Plase i Šapjane – radnička 500 kuna, učenička i studentska 300 kuna, umirovljenička 275 kuna4. zona: Zlobin, Drivenik, Lič i Fužine – radnička 600 kuna, učenička i studentska 350 kuna, umirovljenička 325 kuna


–Temeljem Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske 2017. – 2030. i novog Zakona o integriranom javnom prijevozu putnika, koji je u fazi pripreme, te ostvarenih pozitivnih poslovnih rezultata temeljem uvedene zajedničke prijevozne karte javnih prijevoznika u Splitu i Zagrebu, Rijeka je treći grad u Hrvatskoj u kojemu se uvodi integrirani javni prijevoz putnika. Od 1. rujna integrirani prijevoz putnika bit će uveden i na osječkom području.


U suradnji s lokalnom samoupravom i autobusnim prijevoznikom KD Autotrolej, HŽ Putnički prijevoz uvodi integrirani javni prijevoz putnika usmjeren na povezivanje autobusnoga i željezničkog prijevoza u cilju stvaranja dodane vrijednosti za putnike i povećanja kvalitete usluge kroz povoljnije cijene karata i usklađene vozne redove, čime će se povećati mobilnost stanovništva u cilju poboljšanja kvalitete života građana – poručuju iz HŽ Putničkog prijevoza.


Uvođenjem zajedničkih mjesečnih karata putnicima je omogućena kupnja 40 posto jeftinijih karata, u odnosu na kupovanje zasebnih pokaznih karata HŽ-a i Autotroleja, a prodavat će se na prodajnim mjestima KD Autotroleja u Rijeci i Opatiji.