Radovi u Krešimirovoj

Od danas u prometu devijacija kod Grazianija, evo na što sve valja pripaziti

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



RIJEKA – Zbog radova na rekonstrukciji istočnog dijela Krešimirove ulice, od danas, 18. siječnja, od jutarnjih sati promet dijelom Krešimirove ulice privremeno će biti preusmjeren preko parkirališta ispred zgrade HŽ-a, odnosno bivšeg marketa Graziani.


Pripremni radovi, asfalterski i postava nove prometne signalizacije na uklapanjima ulaza i izlaza s parkirališta na Krešimirovu ulicu, kojim će se tom devijacijom preusmjeriti promet u skladu s odobrenim prometnim projektom, obavljeni su dan ranije.


Predviđeno trajanje ovih radova je do 31. ožujka, uz uvjet povoljnih vremenskih prilika, nakon čega će se promet ponovo vratiti na staru trasu kroz Krešimirovu ulicu. Zbog uspostave nove privremene prometne regulacije, ukinut će se autobusne stanice kod restorana Index te će se izbrisati pješački prijelaz na toj lokaciji.




Također, za vrijeme odvijanja prometa devijacijom preko parkirališta Graziani, južni ulaz u Manzonijevu ulicu bit će zatvoren za sav javni promet. U Manzonijevu ulicu bit će omogućen pristup, ulaz i izlaz, samo sa sjeverne strane i to samo za servisna, interventna i dostavna vozila.


Bit će izmještena i autobusna stajališta. Naime, KD Autotrolej obavještava sve korisnike da se na trasi Krešimirove ulice ukidaju stajališta Brajda u smjeru A i B, a stajalište Željeznički kolodvor u smjeru A (u smjeru Zapada) privremeno se stavlja u funkciju za sve linije. Linije 4, 5, 11 i 19 prometovat će privremenim trasama.


U slučaju više sile ili nepovoljnih vremenskih uvjeta koji će onemogućiti izvođenje radova, preregulacija će se odgoditi o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.