Trsatsko svetište

Obilježena 140. obljetnica zavjeta M. Krucifikse Kozulić

Mirjana Grce

I 95 godina nakon njene smrti, od Marije Krucifikse Kozulić imamo što naučiti – s. Dobroslava Mlakić

I 95 godina nakon njene smrti, od Marije Krucifikse Kozulić imamo što naučiti – s. Dobroslava Mlakić

U Auli pape Ivana Pavla II. o Mariji Kozulić i njezinoj povezanosti s Franjevačkim svjetovnim redom izlagala je postulatorica njezine kauze s. Dobroslava Mlakić, a nakon predavanja je euharistijsko slavlje s nakanom za proglašenje blaženom Marije Krucifikse predvodio fra Matija Koren



RIJEKA Postulatura službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić i riječka bratstva Franjevačkog svjetovnog reda upriličili su u Trsatskom svetištu obilježavanje 140. obljetnice zavjeta Riječke Majke u Trećem redu sv. Franje.


U Auli pape Ivana Pavla II. o Mariji Kozulić i njezinoj povezanosti s Franjevačkim svjetovnim redom izlagala je postulatorica njezine kauze s. Dobroslava Mlakić, a nakon predavanja je euharistijsko slavlje s nakanom za proglašenje blaženom Marije Krucifikse predvodio fra Matija Koren.


– Svoju duhovnost je Marija produbila kada je u 26. godini pristupila Trećem pokorničkom Redu sv. Franje, ovdje u svetištu Majke Božje Trsatske, 4. siječnja 1877. godine. Zavjete je položila 22. veljače 1878., dakle, prije 140 godina, rekla je s. Dobroslava nastavljajući da je franjevačku misiju pomaganja siromašnima i potrebnima Marija Kozulić nastavila tijekom cijelog života.




– Po njezinom laičkom apostolskom angažmanu u Crkvi i svijetu vidim je kao preteču II. vatikanskog koncila i smatram da je prethodnica današnjih angažiranih vjernika laika u pastoralno-karitativno-socijalnom i odgojnom radu u Rijeci i riječkoj Crkvi. Od nje i danas, 95 godina poslije njezine smrti, imamo što naučiti, poručila je s. Dobroslava Mlakić, postulatorica kauze službenice Božje Marije Krucifikse Kozulić s. Dobroslava Mlakić.