Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 2n
Sutra: 17° 17° 2n
22. listopada 2019.
Blagdan sv. Nikole

Obilježen Dan Pomorske škole: Učenici položili vijenac u more i odali počast stradalim pomorcima

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 6. prosinac 2018. u 19:14 2018-12-06T19:14:00+01:00

BAKAR U sklopu programa obilježavanja blagdana sv. Nikole i Dana Pomorske škole Bakar, koja ove godine slavi 169. obljetnicu postojanja, učenici Škole u veslačkoj su brodici odveslali u akvatorij Bakarskog zaljeva, gdje je predsjednik Školskog odbora Stjepan Tomić položio vijenac u more, čime je odana počast svim stradalim i nestalim pomorcima. Uslijedila je svečana sjednica Nastavničkog vijeća uz prigodan program. Istoga dana služena je svečana misa u crkvi sv. Andrije u Bakru.

Tijekom proteklog tjedna u Školi su održana i stručna predavanja za učenike Škole, s temama »S vjetrom u leđa«, »Moj put od učenika do zapovjednika«, »Utjecaj otpada na živi svijet obale i podmorja kvarnerskog područja, osvrt na plastiku u morskom okolišu«...

– Sveti Nikola zaštitnik je pomoraca i djece, a naša Škola, koja obrazuje pomorski kadar, tradicionalno toga dana slavi svoj Dan. Prigoda je to da naši učenici nešto novo nauče i saznanju, a ove su godine imali priliku neka predavanja slušati od naših bivših učenika. Također, prigoda je i da se sjetimo svih stradalih i nestalih pomoraca, kazao je ravnatelj Pomorske škole Bakar kap. Gordan Papeš.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.