Gradonačelnik odgovara

Obersnel reagirao na prozivke klerikalaca: ‘Rijeka je slobodan grad u kojem još svi imamo pravo hodati’

P. N.

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić

Naime, nakon što su prosvjednice zapriječile prolaz koloni i nakon što ih je policija ovela, organizatori su putem megafona za to okrivili Obersnela, zamjerajući mu jer je dozvolio dvije manifestacije u isto vrijeme - "Hod za život" i "Hod za slobodu".



Gradonačelnik Vojko Obersnel odgovorio je na prozivke organizatora današenjeg riječkog “Hoda za život”, koji su organizirale klerikalne udruge. Prozivke organizatora Hoda za život vezane su uz pojavu prosvjednica na putu koloni.


Naime, nakon što su prosvjednice zapriječile prolaz koloni i nakon što ih je policija ovela, organizatori su putem megafona za to okrivili Obersnela, zamjerajući mu jer je dozvolio dvije manifestacije u isto vrijeme – “Hod za život” i “Hod za slobodu”.


– Slijedom vijesti o prozivci organizatora Hoda za život da sam izravno odgovoran za privođenje prosvjednica koje su zapriječile put koloni jer sam odobrio održavanje dva hoda u istom danu, poručujem da ni na koji način ne mogu biti odgovoran za privođenje djevojaka aktivistica. Organizatori bilo kojeg skupa su zaduženi za osiguranje reda na skupu. A policija postupa po svojoj procjeni i dužnosti. Ako organizatori Hoda za život, koristeći ovu situaciju, žele poručiti da Hod za slobodu nisam trebao odobriti, poručujem im da je Rijeka otvoren i slobodan grad u kojem u kojem još uvijek svi imamo pravo hodati, rekao je Obersnel. 


Foto Marin Aničić


Foto Marin Aničić