Gradonačelnik o natječaju

Obersnel odgovara: ‘Raspisivanje natječaja za pročelnike nema nikakve veze s izborima’

Damir Cupać

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Što se tiče pročelnika Benca, nemam nikakvih informacija o tome da on nema daljnjih ambicija raditi u Gradu, a hoće li se ili ne javljati na natječaj, odlučit će sam. Ukoliko se javi, hoće li biti izabran, ovisi o protukandidatima i odluci natječajne komisije, kaže Obersnel



Gradonačelnik Vojko Obersnel decidirano tvrdi da raspisivanje natječaja za pročelnike nema nikakve veze s izborima.


– Naime, još u prošloj godini su istekli rokovi u kojima su pojedini pročelnici mogli obnašati tu dužnost kao vršitelji dužnosti, a natječaj je raspisan sada jer se znalo da će pročelnica Ankica Perhat u mirovinu s prvim danom 2017. godine pa je namjera bila pričekati taj datum kako bi i to pročelničko mjesto bilo obuhvaćeno natječajem, pojašnjava Obersnel.


Riječki gradonačelnik naglašava da skori izbori nemaju nikakve veze s objavom natječaja.




– Uostalom, pročelnici, prema Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi nisu dužnosnici već službenici, kao i svaki drugi zaposlenik gradske uprave i njihova radna mjesta ne ovise o izborima. I da li bi to trebalo značiti i da ove godine nismo trebali donijeti proračun jer, teoretski, proračun kojeg sam ja predložio, može dočekati novog gradonačelnika, postavlja pitanje Obersnel.


Budući da se pojavila informacija da bi v.d. pročelnika Vladimir Benac napustio gradsku upravu, zanimalo nas je je li to točno.


– Što se tiče pročelnika Benca, nemam nikakvih informacija o tome da on nema daljnjih ambicija raditi u Gradu, a hoće li se ili ne javljati na natječaj, odlučit će sam. Ukoliko se javi, hoće li biti izabran, ovisi o protukandidatima i odluci natječajne komisije što, naravno, vrijedi i za sve ostale trenutne vršitelje dužnosti pročelnika, zaključio je Obersnel.