Aktualni sat

Obersnel: ‘Vijećniče Peraniću, jedini koji ugrožavaju projekt EPK ste vi i vaša stranka’

P. N.



RIJEKA – Iako će se o izvješću o prošlogodišnjem poslovanju HNK Ivana pl. Zajca na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke tek raspravljati, Zvonimir Peranić iz Mosta i aktualni je sat otvorio ovom temom, ponavljajući ono o čemu se već pisalo u medijima – da je na odbore Gradskog vijeća stiglo iz te kulturne ustanove izvješće u kome je bilo pogrešaka. 


Pitao je gradonačelnika Vojka Obersnela što planira poduzeti, ne samo kada je riječ o čelništvu HNK nego i članova Kazališnog vijeća koji su takvo izvješće prihvatili. 


– Tko radi taj i griješi – ocjena je riječkog gradonačelnika, koji je kazao kako “nije sretan” što je prilikom pripreme materijala za Gradsko vijeće došlo do greške u dijelu bilježaka koje su pratile izvješće HNK, ali da “kardinalnih grešaka nije bilo”, osobito ne onih koje bi za sobom povlačile materijalnu ili kaznenu odgovornost. 




– Ako netko misli drugačije, za to postoje nadležna tijela – uputio je Obersenel vijećnike. 


Na dodatni komentar vijećnika Peranića da bi takvo izvješće moglo ugroziti i projekt EPK, da je ono došlo u nečije druge ruke, gradonačelnik Obersnel je odgovorio: 


– Jedini koji ugrožavaju projekt EPK ste vi i vaša stranka, koji jedini vidite probleme tamo gdje ih nitko drugi ne vidi, osobito ne oni koji prate realizaciju ovog programa.