Nema razloga za zadovoljstvo

Obersnel: Nema čvrstih jamstava da će novac za gradnju riječke bolnice biti osiguran

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

"Taj događaj je očito iskorišten za predizborne svrhe", ustvrdio je gradonačelnik Obersnel osvrnuvši se na nedavnu svečanost otvaranja radova na iskopu građevinske jame za objekte prve faze nove bolnice



Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji se u srijedu na svojoj redovitoj konferenciji za novinare osvrnuo na nedavnu svečanost otvaranja radova na iskopu građevinske jame za objekte prve faze nove bolnice, poručio je kako nema razloga za zadovoljstvo jer nema čvrstih jamstava da će se osigurati potreban novac za gradnju cijelog kompleksa iz državnog proračuna ili iz kreditnih aranžmana.


“Taj događaj je očito iskorišten za predizborne svrhe”, ustvrdio je gradonačelnik Obersnel.


Istaknuo je i da su od 17 milijuna kuna za taj dio poslova iz državnog proračuna izdvojena samo dva milijuna, a ostalo pokriva KBC Rijeka iz svojih redovnih prihoda. Naglasio je da je vlada Kukuriku koalicije donijela odluku o izdavanju jamstva za kreditno zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj za gradnju cjelokupne bolnice, a da se dolaskom nove vlade potom nije ništa događalo dalje u tom postupku.




Na nužnost gradnje nove bolnice upozoravat će, kaže, i nadalje bez obzira tko bude predsjednik Vlade i tko bude činio saborsku većinu.


Obersnel je reagirao i na tvrdnje HDZ  da je Rijeka grad koji spava, iznjevši najnovije podatke o poslovanju riječkih gospodarstvenika i poduzetnika. “Nastavljen je trend rasta svih pokazatelja i to prihoda za 12 posto u odnosu na godinu ranije, rasta izvoza za 21 posto a bruto dobit iznosi 1,18 milijardi kuna, a to je za 420 posto više nego u prošloj obračunskoj godini, a broj zaposlenih je porastao za pet posto”, rekao je.