Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
28. siječnja 2020.
Odlazak novinara i kolumnista

OPROŠTAJ OD KRONIČARA GRADA NA RJEČINI Komemoracija Miši Cvijanoviću u četvrtak u Vijećnici, sahrana u petak na Kozali

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 30. siječanj 2019. u 16:48 2019-01-30T16:48:00+01:00

Sutra, u četvrtak,  u 14 sati u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, održana će biti komemoracija na kojoj će biti odana počast Miši Cvijanoviću – Cviji. Istaknuti novinar bit će sahranjen u petak, 1. veljače, u 14.30 sati, na riječkom groblju Kozala

RIJEKA Sutra, u četvrtak,  u 14 sati u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, održana će biti komemoracija na kojoj će biti odana počast riječkom novinaru, umirovljenom uredniku, kolumnistu i reporteru Novog lista Miši Cvijanoviću – Cviji, koji je iznenada preminuo u ponedjeljak, u 73. godini.

U Gradu Rijeci bit će otvorena knjiga žalosti u koju će se moći upisati građani.

Mišo Cvijanović bio je jedan od najvećih kroničara grada na Rječini, autor je i koautor više knjiga, od kojih je zasigurno napoznatija i najpopularnija »Đir po Korzu«.

U ovoj knjizi, objavljenoj 2006. godine, objedinjene su istoimene kolumne koje je Mišo Cvijanović deset godina pod tim imenom objavljivao u Novom listu.Za ovu je knjigu, kao i za 40-godišnji rad novinarski rad u Rijeci, 2007. godine dobio Godišnju nagradu Grada Rijeke.

Godine 2003. Godišnju nagradu za osobit doprinos i promidžbu kulturne baštine i sporta, dodijelio mu je i Grad Crikvenica. 

Osim u Novom listu, Mišo Cvijanović tekstove je objavljivao i u brojnim drugim novinama i na portalima, nekoliko godina bio je i urednik riječkog omladinskog lista Val, a znanje o novinarstvu prenosio je brojnim riječkim generacijama kao predavač u Prvoj riječkoj gimnaziji te kasnije u privatnoj školi. 

Mišo Cvijanović bit će sahranjen u petak, 1. veljače, u 14.30 sati, na riječkom groblju Kozala. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze